Türk'ün son kalesi Cumhuriyet

Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” diyerek, Türk milletine armağan ettiği ve ilelebet yaşayacak olan ortak irademiz ve büyük sevdamızdır.

Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” diyerek, Türk milletine armağan ettiği ve ilelebet yaşayacak olan ortak irademiz ve büyük sevdamızdır. Bu ölümsüz eserin ortaya çıkmasının ve yaşatılmasının hiç de kolay olmadığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk şu sözlerle ortaya koymuştur: “Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız.”

TÜRKSÜZ MEDENİYET OLMAZ

29 Ekim 1923 tarihinde Mecliste alınan kararla bir rejim belirlenmedi. Yeni, iddialı, medeni, mazlumlara ümit, zalimlere korku olan bir Türk devleti doğdu. Tarihte hiçbir zaman esir olmamış, devletsiz kalmamış olan Türk milleti, kendisine reva görülen zilleti yıktı geçti. Türksüz bir dünya medeniyeti kurulamayacağını gösterdi. Yerküredeki saygın, onurlu ve belirleyici yerini aldı. Kimseden himmet beklemedi, her zaman ve her şartta kendi gücüne güvendi, kendi milletine inandı. Kendi kurumlarını oluşturdu, kendi sistemini kurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar