Suçluların telaşı

İstanbul her hangi bir il değildir. Nüfusu, siyasete etkisi, sosyal hayattaki yeri, her neyi ölçü alırsanız alın, farklı ve öndedir. Böyle bir şehir şaibeli bir seçime teslim edilemez.

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimleri için karar verme süresinin sonu yaklaştıkça, CHP’yi büyük bir telaş sardı. Bu telaşın sebebi gayet açıktır. Akıl, vicdan, demokrasi, hukuk ve milli iradenin gerçek sahibi olan Türk milleti, seçimin yenilenmesi gerektiğini söylüyor. Ortada çok büyük şaibe, açık ve net yolsuzluk, bir türlü cevap bulamayan sorular var. Şu ana kadar ortaya çıkmış, bilgi ve belgeler şaibeli oy sayısının, iki aday arasındaki farktan çok daha yüksek olduğunu, bu durumda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Maltepe ve Büyükçekmece Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması gerektiğini gösteriyor.

CHP ÇAMURA YATIYOR

CHP bu durumun, artık gizlenemeyen gerçeklerin farkındadır. Seçimlerin yenilenmesinin şart olduğunu görüyorlar. Ancak, bir daha organize yolsuzluk imkanı bulamayacaklarını, oldu-bittiye getirip İstanbul gibi bir şehirde belediye başkanlığı alamayacaklarını bildikleri için çamura yatıyor, çığırtkanlık ederek, tehditler savurarak YSK’yı baskı altına almaya uğraşıyorlar Yüce Divan hatırlatması yapmak, YSK üyelerinin Kızılay’da gezemeyeceklerini söylemek CHP’nin siciline uygun düşebilir, ama demokrasi, hukuk, ahlâk ve insanlık bunu ne kabul eder, ne rıza gösterir. Bu haddini aşmak, vicdanlara ipotek koymak ve şantajla sonuç elde etmeye çabalamaktır ki, bunun altında kalmaları kaçınılmazdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar