Şer cephesine karşı, vakar ve vefa

Cumhur İttifakı’nı oluşturan Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti, olağan büyük kongrelerini tamamladılar. Bu kongreler partilerin kadrolarını yenileme ve yeni bir vizyon ortaya koyma fırsatı verdiği gibi, Cumhur...

Cumhur İttifakı’nı oluşturan Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti, olağan büyük kongrelerini tamamladılar. Bu kongreler partilerin kadrolarını yenileme ve yeni bir vizyon ortaya koyma fırsatı verdiği gibi, Cumhur İttifakı’nın lider ülke Türkiye hedefine ulaşma yolundaki kararlılığını da dosta düşmana bir defa daha gösterdi.

VATAN SEVGİSİNİN İTTİFAKI

Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kurultay konuşmalarında Cumhur İttifakı’nın önemine özel başlıklar açtılar. Sayın Bahçeli açılış konuşmasında, “Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir, milli birlikteliktir, dürüst birlikteliktir; zalimlere, canilere, terör örgütlerine, ekonomik tetikçilere, küresel emperyalizme karşı tek ses, tek nefes, tek bilek, tek yürekle duruş gösteren cumhurun ruh kökü, duruş özüdür. Cumhur İttifakı’nı arayan Pensilvanya’da değil, Kandil’de değil, muhasım çevrelerin kapılarında değil, başkent Ankara’da, dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır. Tarafımız bellidir, o da Cumhur İttifakı’dır. 2023’te Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’li kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı, 106 yıl önce Çanakkale’yi geçilmez yapan haşmetli imanın, devleşen milli asaletin emanetçisidir. Bizim ittifakımız yalana karşı doğrunun, sahteliğe karşı sadakatin, hıyanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır. Sudan sebeplerle Türkiye’yi kötüleyenlere karşı vakarın ve vefanın ittifakıdır” diyerek, Cumhur İttifakı’nın ne olduğunu, hangi misyonu üstlendiğini ve neyi hedeflediğini net olarak ortaya koydu.

Bununla da yetinmedi, kapanış konuşmasında yine ayrı bir paragraf açtı ve Milliyetçi Hareket Partisi, birliğin ve dirliğin adıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, haysiyet ve huzurun adresidir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Türkiye’dir, Türk milletidir, istiklal ve istikbal ahlakıdır.” dedi. Teşkilatlara gönderdiği teşekkür mesajında da yine aynı vurgu vardı: “Cumhur İttifakı’nın 2023 vizyonunu kundaklamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu kapsamda tüm parti teşkilatlarımızın bu duyarlılıkla çalışmalarına devam edeceğine inancım tamdır.”

2023 HEDEFİ, 2053 VİZYONU

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurultay konuşmasında da, Cumhur İttifakı özel ve ayrı bir yer tutu: “Niyet hayır, akıbet hayır. Bir defa daha yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın muhasebesini milletimize arz etmek istiyoruz. Bu vesile ile Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’ye, Cumhur İttifakı çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye yolunda bizimle birlikte yürüdükleri için şahsım ve tüm partililerim adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakı’nı, Milliyetçi Hareket Partisi’yle birlikte seçimlerde ve Mecliste devam ettirerek mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik. Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna Cumhur İttifakı’yla kavuşturacağız” sözleri, bu ortaklığın ne kadar yüksek bir hedefi kapsadığının göstergesi oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 369 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar