Sayı saymayı da mı bilmiyorsunuz?

Siyaseti, hükümeti yıpratmak uğruna akla gelebilecek her türlü kötülüğü yapmak olarak anlayan, iktidarı millet iradesi dışında her yerde ve özellikle de olağanüstülüklerde arayanlar, beyhude...

Siyaseti, hükümeti yıpratmak uğruna akla gelebilecek her türlü kötülüğü yapmak olarak anlayan, iktidarı millet iradesi dışında her yerde ve özellikle de olağanüstülüklerde arayanlar, beyhude çırpınışlarla zaman kaybediyorlar. Önemli olan onların ne yaptığı değil, ülkeyi ve Türk milletini boş işlerle meşgul etmeleridir. Malum, Korona salgınını ganimet zannederek, uzun süre erken seçim diye tutturdular. Söylediklerinden ve savunduklarından, asla bir samimiyet taşımadıkları belli oluyordu, ama yeni hükümet sistemini de anlayamamışlar. Yeni sistemin en büyük ve temel özelliklerinden birinin siyasette istikrarı sağlaması olduğunun ve erken seçimlerin artık tarihte kaldığının ya farkında değiller veya işlerine gelmiyor. Neyse, sonunda anladılar, öğrendiler ve en azından şimdilik sustular.

KABİNE REVİZYONU NE OLDU?

Birileri de ısrarla ve her fırsatta kabine revizyonu olacak iddiasında bulunuyordu. Bu da eski dönemin hastalığıdır ve bu iddianın sahiplerinin ortak özelliği de bir türlü yeni sistemi kavrayamamış olmalarıdır. Kabine revizyon iddiaları ortaya atılıp, hatta gün ve saat verilirken bile, bunun bize mantıklı gelmediğini yazmış ve söylemiştik. Sayın Cumhurbaşkanı elbette kabinesini değiştirme hakkına ve yetkisine sahiptir. Ancak, bunu durup dururken niye yapsın? Revizyon iddiasını ortaya atanlar, bunun makul ve mantıklı gerekçelerini de ortaya koymak zorunda değiller midir? Nitekim, bütün iddialar boş çıktı.

ABESLE İŞTİGAL

Yeni sistemin güçlü bir yürütme erki ortaya çıkarmış olması birilerinin hiç işine gelmemiş olabilir, ama bunun ülkemizin ve Türk milletinin yüksek faydasına olduğu artık görülmüş, anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Bu gerçek orta yerde dururken, özellikle zilleti oluşturanların hala masal anlatıp, boş ve gereksiz şeylerle vakit geçirmeleri ve buradan da bir iktidar çıkaracaklarını zannetmeleri gerçekten kendileri adına tükenmişliktir. Ortaya bir iddia ve ümit koyamayanlar sloganlara sarılıyor, algı oyunları oynuyor, zihin bulandırarak bir yerlere varmaya çalışıyorlar. Son oyunları 128 milyar nerede? Hadi diyelim, bunların devletten haberleri yok, peki sayı saymayı da mı bilmiyorlar? Merkez Bankası’nın kayıtları orta yerde duruyor. Kaldı ki, defalarca ayrıntılı açıklamalar da yapıldı. Bu da yetmedi, muhalif kanatta bulunmalarına rağmen, biraz akıl ve izan sahibi olanlar çıkıp, böyle bir soru sormanın abesle iştigal olduğunu söylediler. Kemal Kılıçdaroğlu ve yancılarının bütün gerçekler ortada dururken, hala aynı yalanı sürdürmeleri, hala bu milletin aklıyla alay etmeleri kendi sicillerine yakışıyor olsa da, Türk siyaseti adına utanç vericidir. Zilletin İP’i bu yalanı o kadar sevmiş ki, 128 milyarı az bulmuş ve rakamı 940 milyar dolara çıkarmış. Yine buna da şükür, birkaç trilyon da diyebilirdi. Nasıl olsa boşa sallamak yaptıkları en iyi iş. Ciddiyetsizliğin, savrulmanın, yalanın, kandırmanın ancak bu kadarı olabilir.

SEROK AHMET’TEN YENİ İTİRAF

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar