Savaş mı açacaksınız?

Zilletin, Cumhur İttifakı karşısındaki çaresizliğinin çok ilginç ve ibret veren tezahürlerini görüyoruz. Ne yapsalar olmuyor, ne söyleseler tutmuyor. Ne akıl verenleri, ne ajansları, ne...

Zilletin, Cumhur İttifakı karşısındaki çaresizliğinin çok ilginç ve ibret veren tezahürlerini görüyoruz. Ne yapsalar olmuyor, ne söyleseler tutmuyor. Ne akıl verenleri, ne ajansları, ne şakşakçıları, ne de kurdukları planlar hiçbir işe yaramıyor. Söyleyip de yerine getirdikleri, iddia edip de ispatladıkları, teminat verip de haklı çıktıkları bir tek şey ortaya koyamadılar. Yalanın zirvelerinde dolaşıyor, iftiranın her türlüsüne sığınıyor, karalamanın dibine iniyorlar ama yine fayda etmiyor, yine tutturamıyorlar, yine sukutuhayale uğrayıp yerlerine oturuyorlar.

AYNI KONUŞMA METNİ

Şu rezalete bakar mısınız? Kanal İstanbul’a karşılarmış ve buna finansman sağlayan, katkı veren, destekleyen her kurumu, her kuruluşu ve her devleti hedefe koyacaklarmış. Tehditler savuruyorlar. Yapımı üstlenenlere paralarını ödemeyeceklermiş, destek veren ülkelere de mesafe koyacaklarmış. Kılıçdaroğlu başlıyor, Akşener bitiriyor. Bir elmanın iki yarısı olduklarını, terör partisi HDP’ye sahip çıkarken zaten ispatlamışlardı. Şimdi neredeyse aynı konuşma metnini kullanıyorlar. Ancak ne muhteva, ne ciddiyet var. Bir kahvehane sohbeti seviyesi bile yakalayamıyorlar. Bunlar bir de devlet adamı geçiniyorlar. Bu perişan hâlleriyle de iktidar alternatifi olacaklar öyle mi? Siz devleti ne zannediyorsunuz? “Devlette devamlılık” diye bir şey hiç duymadınız mı? Hukuku nereye koyuyorsunuz? Hani kurum ve kurallara uyacak, demokrasiyi geliştirecek, hukuku işletecektiniz? Ne yapacaksınız, bu projeye destek veren, finansman sağlayan kurumlara, devletlere savaş mı açacaksınız?

MİLLİ İRADE VE HUKUK YOK SAYILIYOR

Kanal İstanbul’a itiraz etmek, muhalif olmak ayrı şeydir, haddini, hukukunu, yetkisini aşıp saçmalamak başka bir konudur. Bu kararı alan bir darbe hükümeti değil. Türk milletinin hür iradesi ile verdiği oyların sonucunda iktidar olmuş bir kurumdan bahsediyoruz. Kaldı ki, son seçimlerin öncesinde bu proje yine gündemdeydi ve Türk milleti oy verirken bu konuyu da muhakkak dikkate aldı. Siz sadece millet iradesini tanımamakla kalmıyor, hukuku da yok sayıyorsunuz. Sizi anlıyoruz, biliyoruz, tanıyoruz. Her yapılana itiraz etmek, her projeye karşı çıkmak, her esere muhalefette bulunmak, ne olduğuna, ne getireceğine bakmadan “istemezük” diye ortalığı ayağa kaldırmak, sizin varlık sebebiniz. Bu ülkenin hayrına olacak, faydası dokunacak, geleceğine hizmet edecek her şey sizi rahatsız eder. Yıkım, karalama, kriz, kaos, terör, ihanet en iyi bildiğiniz ve yaptığınız şeydir. Ancak meydan boş değil ve her yalanınız anında çürütülüyor. Karalamalarınıza kendi yandaşlarınız bile inanmıyor. Onun için bir santim ileri gidemiyor, Türk milletine ümit veremiyorsunuz.

MUHATAP OLMADIKLARI İÇİN ŞÜKREDİYORLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar