Paşa paşa hesap vereceksiniz

Amirallerin haddi aşan ve açık bir suç teşkil eden bildirisinin önün arkasının ayrıntılı biçimde araştırılması şarttır. Açılan soruşturmada meselenin bu boyutu da ihmal...

Amirallerin haddi aşan ve açık bir suç teşkil eden bildirisinin önün arkasının ayrıntılı biçimde araştırılması şarttır. Açılan soruşturmada meselenin bu boyutu da ihmal edilmemelidir. Bu cesareti nereden buluyorlar, ne yapmaya çalışıyorlar, millet iradesini yok saymak bu kadar kolay mıdır? Nasıl organize oldular ve işin arkasında kim veya kimler var? Bir adım sonrasında ne olacaktı? Bu soruların cevabı mutlaka bulunmalıdır.

SONUCUNA KATLANACAKLAR

Şu ana kadar yansıyanlardan kapsamlı bir soruşturmanın yürütüldüğünü anlıyoruz. Hiç kimse millet iradesinin üstünde değildir. Her aklına esen, kendince ürettiği bir bahane ile milli iradeye ayar vermeye, hatta had bildirmeye kalkamaz. Bir hukuk devletiyiz ve bunu yapanlar mutlaka sonucuna da katlanacaklardır. Bu iş bu kadar kolay değil ve mutlaka bir bedeli olmalıdır. Bu bedel aynı zamanda benzer niyet taşıyanlar için de bir ders olacaktır. Böylece her kim olursa olsun, sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar kimsenin milli iradeye ayar vermeye kalkışamayacağı gösterilmelidir. O üniformalar, o rütbeler hiç kimseye bir ayrıcalık ve üstünlük kazandırmadığı gibi, sorumluluğunu taşıyamayanları ayıklamak da bir mecburiyettir.

ZİLLET YİNE SINIFTA KALDI

Hukuk kendi mecrasında işleyecektir ve sonuna kadar gidilmelidir. Ancak, meselenin bir de siyasi boyutu var ki, asıl vahamet oradadır. Cumhur İttifakı ilk dakikadan itibaren dik ve kararlı bir duruş ortaya koymuş ve meydanın boş olmadığını göstermiştir. Zillet güruhunun tam da beklediğimiz gibi, ilk dakikadan itibaren kıvırdığını ve hatta bildiricilere destek verdiğini hayretle izliyoruz. Bu vahamet elbette bizi şaşırtmıyor, hatta beklediğimiz bir durumdur. Boşuna zillet olmamışlar. İP’in başının, “zevzek” açıklamasının hiçbir önemi ve anlamı yoktur. Duruma göre vaziyet almanın ötesine geçilmemiştir. Net ve kesin bir tavır konulamadığı gibi, sulandırma ve üzerini örtme gayreti öne çıkmıştır. Kaldı ki, bildiricilerin bir numarası emekli Amiral Ergun Mengi, İP’in Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı’dır. Yine bildiriye ilk destek açıklaması da İP’in milletvekillerinden gelmiştir.

CHP BUNLARA DA SAHİP ÇIKTI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar