Neden sistem değişikliğine gidildi?

Eskiye dönüş olmayacağı ifadesiyle ve güçlendirilmiş tanımlamasıyla kamuoyu oluşturulmaya çalışılsa da, aslında dile getirilen sistem, klasik Parlamenter Sistem’dir ve onun unsurlarını barındırmaktadır.

Zillet güruhu her fırsatta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiriyor. CHP’sinden İP’ine, HDP’sinden SP’sine kadar alayı birden aynı ezberi tekrarlıyor ve “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” diye bir hikâye anlatıyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, EtikHaber’e “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Dayatması: Yalanlar- Gerçekler-Türkiye’nin Önüne Kurulan Çetin Tuzaklar” başlıklı ve geniş kapsamlı bir açıklama yaptı. Gazetemiz TÜRKGÜN’de manşetten verdiğimiz ve tam metin olarak yayınlanan bu açıklama, zilletin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” ezberinin ne kadar kasıtlı, içinin boş ve hayata geçirilmesinin de imkânsız olduğunu net olarak ortaya koymuştur. Bundan sonra yeni hükümet sistemi ile ilgili yapılacak bütün tartışma ve değerlendirmelerde bu açıklamanın mihenk oluşturacağı kanaatindeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum