Neden hedefteyiz?

İçeriden ve dışarıdan varlığımıza ve birliğimize yönelik saldırıların bu kadar kesif hale gelmesinin sebebini herkes iyi düşünmeli, doğru değerlendirmeli ve ona göre pozisyon almalıdır....

İçeriden ve dışarıdan varlığımıza ve birliğimize yönelik saldırıların bu kadar kesif hale gelmesinin sebebini herkes iyi düşünmeli, doğru değerlendirmeli ve ona göre pozisyon almalıdır. Soru gayet basittir: Bir iddiamız olmasaydı, verilene razı, söylenene amade olup isteneni teslim etseydik, bu kadar hedefte olur muyduk? Önce akılda, sonra da vicdanlarda bu soruya makul ve mantıklı bir cevap vermek, aslında her şeyi anlamaya da, anlatmaya da yetecektir.

BİZDEN NE İSTİYORLAR?

Bizden istenen nedir, biz ne yapıyoruz? Bir iddiada bulunmadan, bütün dünyanın şahit olduğu söz ve gelişmeler üzerinden bir değerlendirme yapalım: Arap Baharı diyerek Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiler ve birçok ülkeyi darmadağın ettiler. Bizden de buna seyirci kalmamızı, daha da vahim olanı sıranın bize gelmesine dahi ses çıkarmamamızı istiyorlar. Akdeniz’i parselleyip bütün zenginliklerini paylaşmayı planlıyorlar, bizden de Antalya körfeziyle yetinmemizi talep ediyorlar. Elbette kabul etmiyor ve varlığımızın, hukukumuzun gereği neyse onu yapıyoruz. Sorun da buradan çıkıyor. Libya’da olmasak, Doğu Akdeniz’deki tavizsiz bir duruş ortaya koymasak, Suriye’de, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK/YPG/ PYD’ye dünyayı zindan etmesek, milli davamız Kıbrıs’ta kararlılık gösterip, eşit ve egemen iki devletten başka bir çıkış yolu kalmadığını ilan etmesek bu kadar üzerimize gelirler miydi? Güney sınırlarımızda uzun yıllardır çabaladıkları bir terör devleti kurmalarını engelleyip, her ne pahasına olursa olsun böyle bir şeye izin vermeyeceğimizi göstermesek, bu kadar saldırırlar mıydı?

VERİLENE RAZI MI OLALIM?

Şu rezilliğe bakar mısınız; ABD dünyanın öbür ucundan gelip bölgemizde her türlü vahşeti sergiliyor, katil İsrail devletinin yaptığı soykırıma yol veriyor. Ama Türkiye’nin kendini savunmak için hem de ABD’den istediği silahları alamayınca başka ülkelerden temin yoluna gitmesinden rahatsız olup, bize yaptırım uyguluyor. Bunu yaparken daha da ileri gidip, bir de Savunma Sanayimizi geliştirmekten vazgeçmemizi utanmaz ve arsız bir şekilde talep ediyor. Fransa, hiçbir ilgisi ve alakası olmadığı halde gelip Doğu Akdeniz’de bize harita çizmeye kalkışıyor ve bir de buna razı olmamızı bekliyor. Diğer vahşi emperyalistlerinde bunlardan bir farkı yok. Tamamı kurdukları kanlı düzene sessiz kalmamızı ve verilene razı olmamızı dayatıyor.

BU NASIL BİR SİYASET?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar