Millet başka şey, zillet başka şey

MHP’nin 13’üncü Olağan Kurultayı, büyük bir vakar içinde, pandemi şartlarında son derece dikkatli ve örnek gösterilecek bir olgunlukla tamamlandı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı...

MHP’nin 13’üncü Olağan Kurultayı, büyük bir vakar içinde, pandemi şartlarında son derece dikkatli ve örnek gösterilecek bir olgunlukla tamamlandı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yılının gururu aynıyla kurultaya da yansıdı. Bütün dikkatler Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin konuşmasına yöneldi. Verdiği mesajlar sadece gündemdeki meselelerle sınırlı kalmadı. Türkiye’nin bugünüyle birlikte, geleceğine yönelik bir projeksiyon da yaptı.

GÖZLERİ VAR GÖRMÜYOR

Sayın Genel Başkan, Türkiye’nin karşısında hizalanmanın muhalefet olamayacağını belirttikten sonra ayrıntıya girdi: “Millet başka bir şey, zillet başka bir şeydir. Türkiye’yi uçuruma çekmenin adı demokrasi değildir. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne saldırı ve suikastın adı özgürlük değildir, insanlık değildir, insan hakları hiç değildir. Üniter milli devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, yakılan ağaçları yakanlarla tekraren dikmek, bölücü milletvekillerinin TBMM’ye gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Neyine bakacaksınız fezlekelerin, önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında da devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz. Fakat gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, dilleri var söylemiyor. HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti, Türkiye’nin kötülüğüne hizmetkârlık yapan, siparişle kurulan, uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir.”

BU NEYİN PROJESİ?

İP’in başı Cumhur İttifakı’nı tanımlarken; “etle tırnak gibi” demiş, aynı zamanda kader birlikteliği olduğunu söylemiş, kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu çok açık itiraf ve teyit etmişti. Sayın Bahçeli, ittifak değerlendirmesine tam da bu noktadan devam etti: “Dediğimiz de, diyeceğimiz de aynısıyla işte budur. Bu neyin projesidir? Hazırlayanlar kimlerdir? Hedefler manzumesi nelerden ibarettir? Doğrudur, Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir, milli birlikteliktir, dürüst birlikteliktir; zalimlere, canilere, terör örgütlerine, ekonomik tetikçilere, küresel emperyalizme karşı tek ses, tek nefes, tek bilek, tek yürekle duruş gösteren cumhurun ruh kökü, duruş özüdür. Cumhur İttifakı’nı arayan Pensilvanya’da değil, Kandil’de değil, muhasım çevrelerin kapılarında değil, başkent Ankara’da, dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır. Tarafımız bellidir, o da Cumhur İttifakı’dır. 2023’te Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı, 106 yıl önce Çanakkale’yi geçilmez yapan haşmetli imanın, devleşen milli asaletin emanetçisidir.”

STRATEJİK HEDEFLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 369 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar