Meğer ne kadar hazım sıkıntısı çeken varmış

İstanbul seçimleri tamamlandı. Seçim sonuçlarının tartışılması, bir takım siyasi sonuçlar çıkarılması anlaşılabilir bir durumdur.

Anlamakta zorlandığımız şey, sureti haktan görünenlerin nasıl birden bire ortalığa saçılıp zafer naraları attıklarıdır. Meğer ne kadar da çok Cumhur İttifakı hazımsızlığı yaşayan varmış ve fırsat kolluyorlarmış. Yıllardır AK Parti’nin sırtında hayal edemeyecekleri imkânlar bulanların, televizyon ekranlarında neredeyse zil takıp oynamaları kelimenin tam anlamıyla ibretliktir. Her ağzını açan, İmamoğlu’nun zaferinden dem vuruyor. Ortada bir savaş mı var, neyin zaferi, bir seçim kazanmıştır hepsi o kadar. O seçimi de nasıl kazandığı, bundan sonra ne olacağı ayrı bir konudur ki, asıl bunun üzerinde durmak gerekiyor.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 52’DİR

Kim nerede duruyor, hangi hislerle, hangi beklentilerle, hatta hangi ruh haliyle yaşıyorsa, yorumunu da buna göre yapıyor. Efendim, AK Parti şöyle yanlış yapmış, böyle hatalı karar vermiş anlatmakla bitiremiyorlar. Zannedersiniz ki, AK Parti yerle bir oldu, Cumhur İttiakı barajın altına indi. Elbette durum değerlendirmesi yapılacak, seçimin kaybedilmesi ayrıntıları ile masaya yatırılacak ve birtakım tedbirler alınacaktır. Bunu bilmek, anlamak için kahin olmak gerekmiyor. Ancak, ortada bir felaket tablosu yoktur. Beyler, Cumhur İttifakı 31 Mart seçimlerinde yüzde 52,5 oy aldı. Millet mevcut iktidara “sen yoluna devam et, senden memnunuz” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar