Kurultayların anlamı

Şubat ayının sonuna geldik. Mart baharın müjdecisi olduğu gibi, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler için de kurultay ayı olacak. Büyük kurultaylar önemli siyasi olaylardır ve partiler için bir...

Şubat ayının sonuna geldik. Mart baharın müjdecisi olduğu gibi, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler için de kurultay ayı olacak. Büyük kurultaylar önemli siyasi olaylardır ve partiler için bir yenilenme fırsatıdır.

İSTİKLAL İÇİN BİRLİK İSTİKBAL İÇİN DİRLİK

MHP, 13’üncü Olağan Büyük Kurultay’ını yapacak. Daha önce 14 Mart 2021 Pazar günü olarak açıklanan kurultay tarihi, salgın şartlarının ağırlığı ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması nedeniyle 18 Mart 2021 Perşembe gününe alındı. Maske, mesafe ve temizlik şartlarına titizlikle riayet edilerek kucaklaşma havasında bir kurultay yapılacaktır. İl ve ilçe kongre süreçleri çok verimli ve çok seviyeli geçti. Buralardaki güzelliklerin, sağduyunun, şuurun ve heyecan dalgasının Büyük Kurultay’a da yansıyacağı muhakkaktır. Kurultayın ana sloganı, “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” olarak çok önceden belirlendi. Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu yeniden şekillenecek. Sayın Devlet Bahçeli 13’üncü Büyük Kurultay’ın rotasını, “Partimiz, Cumhuriyet’in yüzüncü yıl dönümünü kucaklayacak yenilenmiş kadrolarıyla, gücüne güç katmış köklü politikalarıyla tarihsel yolculuğuna azimle devam edecek, milletimiz ne diyorsa ona kulak verecektir. Allah yâr ve yardımcımız olsun diyorum. Taşıdığımız niyet, sahip olduğumuz haslet, tavizi imkânsız Türk ve Türkiye sevdamız, millete mensubiyet onurumuz, dava ahlakımızın refakatiyle inanıyorum ki, kutlu bir geleceğin kapısını ardına kadar aralayacaktır. Sefer bizden, zafer Allah’tandır. Gayret bizden, takdir büyük Türk milletindedir” diyerek çizdi.

SİSTEM DEĞİŞTİ FARKINDA DEĞİLLER

Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı AK Parti de 24 Mart tarihinde büyük kurultayını yapıyor. Hükümet sorumluluğu dolayısı ile bu kurultaya başka anlamlar da yükleniyor. Son günlerde özellikle kabine değişikliği iddiaları gündemde tutuluyor. Kurultaya bağlı olarak parti kademelerinde yenilenmeler olması muhtemeldir. Bunun hangi seviyede olacağını elbette en iyi kendileri bilir ve ona göre hareket ederler. Ancak, kabine revizyonu farklı bir iştir. Türkiye’de belli bir kesim, yazacak konuşacak bir şey bulamayınca sık sık kendi kafasına göre bakan değiştiriyor, revizyon yapıyor, atama gerçekleştiriyor. Bunlar hâlâ Türkiye’de sistem değişikliğine gidildiğinin ya farkında değiller veya akılları almıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kabine üyeleri Meclis dışından seçiliyor. Milletvekili olanlar bakan olarak atanırlarsa siyasi sıfatlarını kaybediyor.

YETKİ TAMAMEN CUMHURBAŞKANI’NDA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar