Konu vatandır, taviz verilemez

Hiç uzatmadan ve en son söyleyeceğimizi en başta belirterek başlayalım. 104 Emekli Amiralin Montrö bildirisi adı altında, milli iradeye başkaldırma girişiminde bulunmasının anlaşılır, kabul edilir...

Hiç uzatmadan ve en son söyleyeceğimizi en başta belirterek başlayalım. 104 Emekli Amiralin Montrö bildirisi adı altında, milli iradeye başkaldırma girişiminde bulunmasının anlaşılır, kabul edilir, görmezden gelinir hiçbir tarafı yoktur. Bu açık şekilde demokrasi dışı ve vesayetçi bir anlayışın tezahürüdür. Daha da önemlisi darbe zihniyetinin yeni bir versiyonudur, millet iradesine tehdittir ve suçtur. Her kim, bu bildiriye sahip çıkar, onaylar ve destek verirse demokrasi ve hukuk düşmanlığı yapmış olur ve bu suça ortaklık eder.

YAPTIKLARI YANLARINA KALMAMALI

Türkiye bu zihniyetten, bu vesayetçi güruhtan çok çekti. Başımıza ne geldiyse bunların yüzünden geldi. Millet olarak bedelini çok ağır biçimde ödedik ve hala da ödüyoruz. FETÖ denilen alçaklar bunların oluşturduğu iklimde büyüdü, bunlardan cesaret buldu, bunlar gibi de sonuç almak için harekete geçti. Ancak, unuttukları bir şey var. Artık o köprülerin altından çok sular aktı. Türkiye yeni bir sisteme geçti. Bu geri zihniyetin zemin bulması hiçbir şartta mümkün olmadığı gibi, yaptıklarının yanlarına kalması da imkan dışıdır. Nitekim, son derece isabetli şekilde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla resen soruşturma başlatılmıştır.

RÜTBELERİ SÖKÜLMELİ

Siyaset yeni bir sınav vermektedir. Cumhur ittifakını oluşturan partiler ilk dakikadan itibaren net ve kesin bir tavır koymuş, bu vesayetçi anlayışı ve tehditvari açıklamayı reddetmişlerdir. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamayı lanetlemiş ve yapılması gerekenler konusunda açık ve net bir talepte bulunmuştur. “Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Açıklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır” demiştir. Bunların yapılması elzemdir. Hiç kimsenin milli iradenin üstünde olmayacağı, buna yeltenenlerin mutlaka bedel ödeyecekleri gösterilmelidir. O rütbelere güvenerek, bu kadar ileri gidiyor, bu cesareti buluyorlar. O rütbeleri bu devlete hizmete hizmet için bu milletin verdiğini ve bunun dışına çıkılamayacağını artık anlamaları gerekmektedir. Anlamayanlara da anlatılmalıdır ki, bundan sonra artık kimse bu milletin iradesine tepeden bakamasın, haddini aşmaya cüret etmesin, edemesin.

ARKASI ÖNÜ ARAŞTIRILMALI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 369 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar