Kıbrıs Türklüğü, geleceğini tayin etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan sonuç, dünyanın neresinde olursa olsun Türk milletinin kendi güvenliği, kendi özgürlüğü ve geleceği için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını bir defa daha ortaya çıkarmıştır.

Etrafımızda oluşan amansız bir husumet cephesine rağmen, Türkiye kararlılıkla yoluna devam ediyor. Kovid-19 salgınının bir an önce atlatılmasının en garantili yolu olan aşı çalışmalarından çok güzel haberler geliyor. Yıl sonunda veya önümüzdeki yılın başında milli aşımızın devreye girebileceği anlaşılıyor. Bizim bu sırada maske, mesafe ve temizlik kurallarına tavizsiz şekilde devam etmemiz gerektiğini, zannediyorum bu ülkede artık bilmeyen ve anlamayan kalmamıştır.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi 405 milyar metreküp olarak yeniden revize edilmiştir. Bu da çok güzel ve bizim yolumuzu açacak bir haberdir. Kaldı ki, sondaj gemilerimiz bakım hizmetleri dışında hem Karadeniz’de, hem Akdeniz’de sahadadır ve yeni keşif haberlerinin gelmesi çok yüksek ihtimaldir. Akdeniz demişken, Yunanistan’ın sırtını dayadığı ağababaları ile birlikte azgınlıkta bir milim geri adım atmadığını ibretle izliyoruz. Dolayısı ile bizim kendi yolumuza kararlılıkla devam etmemiz, sondaj ve sismik araştırmalarda daha önce belirlediğimiz ve ilan ettiğimiz sahalarda kesintisiz biçimde faaliyet sürdürmemiz şarttır. Bunun yapıldığını büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Aynı şekilde Ege’deki hak ve hukukumuzu da tavizsiz bir şekilde koruyoruz ve koruyacağız. Libya’da, Suriye’de yine varlığımızın, güvenliğimizin ve menfaatlerimizin gereğini her ne pahasına olursa olsun yapıyoruz. İçeride veya dışarıda bu yaptıklarımızdan rahatsızlık duyanlar istedikleri kadar kudursunlar, değişen bir şey olmayacaktır.

ERMENİSTAN’IN AKIBETİ DEĞİŞMEYECEK

Azerbaycan’ımızın terörist ve katil devletçik Ermenistan’ın Karabağ’daki işgaline son vermek için başlattığı harekâtın geldiği aşama bizim için ayrı bir heyecan oluşturuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar