İbretlik zavallılar

Kovid-19’la mücadeleye gölge düşürmek, tutarsızlık varmış gibi göstermeye çalışmak virüs kadar tehlikelidir.

Mevsime, dünyadaki genel gidişata ve biraz da vatandaşlarımızın kurallara ve alınan tedbirlere yeterince uymamalarına bağlı olarak Kovid-19 salgını ne yazık ki, tehlikeli biçimde yeniden tırmanışa geçti. Nitekim, bazı istisnalar dışında dünyanın her yerinde aynı şey var ve salgın her yerde neredeyse en yüksek seviyelerde seyrediyor. Alınan tedbirler fayda etmediği gibi, birçok ülkede hayatın sınırlanmasına ciddi itirazlar var. Bizde böyle bir itiraz olmasa da, alınan tedbirler konusunda bir türlü istenilen ve beklenilen dikkatin gösterilmediği, kurallara yeteri kadar uyulmadığı için vaka ve ölüm artış oranları can sıkıcı bir hâl aldı. Her şeye rağmen, başta Sayın Sağlık Bakanı olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarımız canla, başla bir mücadele veriyor.

DÜNYANIN ÜMİDİ AŞI

Virüsün yayılma hızında, etkisinde ve sonuçlarında ne yazık ki, başından itibaren değişen hiçbir şey olmamıştır. Olumlu yönde mutasyon beklentileri boş çıktığı gibi, zaman içinde bulaşıcılığın daha da arttığı uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Bütün dünya ümidini aşıya bağlamış durumdadır. Almanya’da geliştirilen ve uygulama aşamasına getirilen aşı için herkes sıraya giriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar