Her Türk asker doğar

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığının, birliğinin ve geleceğinin teminatıdır...

Bulunduğumuz bu zor coğrafyada yaşayabilmemiz, huzur ve güvenlik içinde devam edebilmemiz, ancak güçlü bir ordunun varlığı ile mümkündür. Kahraman ordumuz, bu görevini her zaman başarı ile yerine getirmiştir. Bunun içindir ki, her zaman hedef alınmıştır. FETÖ denilen ihanet şebekesinin devlete sızma aşamasında özellikle TSK’yı seçmiş olması boşuna değildir. Ordumuzu ele geçirerek içeriden vurmayı ve bizi teslim almaya planlamışlardır. Bu büyük musibet aynı zamanda ne kadar dikkatli olunması, sistemin doğru kurulması gerektiğini de bir defa daha net şekilde göstermiştir.

HAYATIN EN ÖNEMLİ DÖNEMİ

Biz millet olarak asker doğarız. Her Türk genci için üzerine giydiği üniforma ile birlikte yapılan askerlik görevi, hayatının en önemli ve en unutulmaz dönemidir.Askerliğin kendine ait kuralları ve disiplini vardır. Herkes aynı koğuşta yatar, aynı yemeği yer, aynı eğitimi alır, nöbeti tutar, aynı süreyi kullanır. Kurulan sistem, şimdiye kadar şartlara uygun her Türk gencinin mutlaka askerlik yapmasını öngörüyordu ve bunun toplumda da bir karşılığı vardı. Nitekim, askerliğini yapmış olmak, hayata atılmanın, hatta olgunluğa ulaşmanın kritik aşaması kabul edilir.Değişen dünya ve ülke şartlarına bağlı olarak askerlik sistemimizin de yenilenmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Özellikle kaynakla ihtiyaç arasındaki dengesizliğin mutlaka bir çözüme kavuşturulması gerekiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 369 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar