Hep aynı ezber

Siyasetin iki ana çizgide şekillendiğini artık herkes kabul edecektir. Bir tarafta, özden yananlar ve Türkiye’yi lider ülke yapmak için seferber olanlar var. Cumhur İttifakı’nın durduğu yer belli, baktığı...

Siyasetin iki ana çizgide şekillendiğini artık herkes kabul edecektir. Bir tarafta, özden yananlar ve Türkiye’yi lider ülke yapmak için seferber olanlar var. Cumhur İttifakı’nın durduğu yer belli, baktığı yer açık, önüne koyduğu hedef berrak. İki ana unsura dayanıyor. Aralarında ne bir pazarlık, ne koltuk paylaşımı ne de basit ve sığ siyasi hesap var. İlkeli, ahlaklı, dürüst ve samimi bir şekilde sorunları aşmak ve ülkeyi kalkındırmak için büyük bir fedakârlıkla hizmet veriyorlar.

ZİLLETİN SEFİL SİYASETİ

Diğer tarafta ise Türkiye’nin meselelerinden, bölgenin gerçeklerinden, dünyanın gidişatından habersiz, sadece kendi güdük menfaatlerinin peşinde oradan oraya savrulup, yaptıkları şeytani planlarla sorundan başka bir şey üretmeyen zillet güruhu var. Ne ülkenin geleceği umurlarındadır, ne Türkiye’nin bekası akıllarına gelmektedir. Kurdukları kirli ittifakın gereği olarak bir gün Pensilvanya’nın, ertesi gün Washington’ın, diğer gün Kandil’in sözcülüğüne soyunuyorlar. Davulu CHP’nin boynuna asmış, tokmağı HDP’nin eline vermişler. İP’in ve diğer küsurat partilerinin görevi de davulun kasnağı olmak. Bu sefil siyaseti bir de millete alternatif olarak sunuyor ve destek istiyorlar.

HEP AYNI TEKRARLAR

Tek bildikleri şey itiraz etmek, karşı çıkmak, karalamak ve yıkmaktır. Milletin gazabından korktukları için sureti haktan görünür, ancak Türkiye ile meselesi olan her kim varsa onun yanında dururlar. Belli ezberleri vardır ve her ne olursa olsun bundan vazgeçmez, tekrarlayıp dururlar. Ülkenin bu kadar sorunu bulunuyor. Dışarıdan amansız bir hücuma uğruyoruz. Bunlara sorun hiçbiri umurlarında olmaz. Söze Parlamenter Sistem’e dönüşle başlar, erken seçimle bitirirler. Sanki bu ülke uzun yıllar Parlamenter Sistem’le yönetilmedi. Bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne itiraz olarak ileri sürdükleri her ne varsa, tamamı parlamenter sistem sırasında da yine bunlar tarafından gündeme getiriliyor, yine aynı şeyler söyleniyordu. Menderes’ten Demirel’e, Özal’dan Çillere, Mesut Yılmaz’dan Erbakan’a kadar bu ülkede Başbakan olan her kim varsa aynı suçlamalara, aynı yakıştırmalara muhatap olmuştur. Açın arşivleri bakın, bugün ne söylüyorlarsa, 10 yıl önce de, 20 hatta 30 yıl önce de aynı itirazları yaptıklarını ibretle göreceksiniz.

KULLANILMAYA AÇIKLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar