Gökyüzümüzü bayraksız bırakma Allah'ım

Koronavirüs salgını ve buna bağlı olarak alınan tedbirler sadece günlük hayatımızı değil, manevi dünyamızı da etkiliyor. Bu yıl da ramazan ayını buruk geçirdik. Camilerimiz kapalı değildi ama...

Koronavirüs salgını ve buna bağlı olarak alınan tedbirler sadece günlük hayatımızı değil, manevi dünyamızı da etkiliyor. Bu yıl da ramazan ayını buruk geçirdik. Camilerimiz kapalı değildi ama teravih kılınamadı. Omuz omuza saf tutmayı bir süre daha ertelemek zorundayız. Salgının boyutları hiç kimsenin tahmin edemeyeceği noktalara ulaştı ama bugünler de geçecektir. Ümidimiz ve dileğimiz sonraki bayramların normal şartlar içinde idrak edilebilmesidir. Asıl burukluğumuz Kudüs’te, Gazze’de yaşanan zulüm ve katliamdan dolayıdır. Bu mübarek bayram gününde terörist devlet İsrail’i lanetliyorum. Zulüm ile abat olanın akıbeti eninde sonunda ama mutlaka berbat olacaktır.

NE ONLARDA YALAN BİTER, NE BİZ MEYDANI BOŞ BIRAKIRIZ

Zillet güruhu her ne kadar bayram seyran dinlemeden kriz, kaos ve yıkım siyasetini sürdürüyor olsa da, bu güzel bayram gününde ağır siyasi meselelere girmek istemiyorum. CHP ve yancıları var olukça ne yanlış, yanılgı, haksızlık, yalan ve karalama ve hatta ihanet biter, ne de biz bunlara meydanı boş bırakırız. Her bayram olduğu gibi yine bazı vecizeleri değerli okuyucularımızla paylaşmak istiyorum. Mübarek Ramazan Bayramı’nın Türk ve İslam âlemine huzur, refah ve başarı getirmesini diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kurucu kahramanlara ve arkadaşlarına, bölücü ihanetle mücadele ederken hayatlarını kaybeden asker, polis, korucu ve bütün aziz şehitlerimize, ömrünü Türklük ve Türkiye ülküsüne adamış büyüklerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

BOZKURT

Atatürk, Bozkurt’u devletin her kurum ve kuruluşunda kullanmıştı. Daha Cumhuriyet ilan edilmeden TBMM’nin 1922’de çıkardığı pullarda, 1924’te kurulan Türkiyat Enstitüsünde, MTTB’nin ambleminde, İzcilik-Yavrukurt Teşkilatında, 1927’de çıkarılan kâğıt paralarda Bozkurt amblem ve logoları kullanılmıştır.

İlk yolcu gemimizin adı Bozkurt’tu ve TCDD trenlerine Kara Kurt adı verilmişti. Yakın çevresindekilere Bozkurt soyadı veren Atatürk’ün emriyle Petrol Ofisinin amblemi ve sigara logolarında Bozkurt sembol olarak kullanılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 369 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar