Cumhurbaşkanı istediği kadro ile çalışır

Ekonomi, doğrudan milletin aşını, işini ve geleceğini etkilediği için her zaman siyaseti etkileyen en önemli unsur olmuştur. Bu yüzdendir ki, terörden salgına, dış baskılardan fitne sokma gayretlerine, Gezi...

Ekonomi, doğrudan milletin aşını, işini ve geleceğini etkilediği için her zaman siyaseti etkileyen en önemli unsur olmuştur. Bu yüzdendir ki, terörden salgına, dış baskılardan fitne sokma gayretlerine, Gezi olaylarında olduğu gibi sokakları tahrik etmekten şeytanın aklına bile gelmeyecek algı operasyonlarına kadar her yolu deneyip sonuç alamayanların, son şanslarını ekonomi üzerinden deneyecekleri beklenen bir şeydi. Daha önce birkaç defa bunu denediler ama tutturamadılar. Bunun üzerine, pusuya yatıp fırsat beklediler.

YAPILAN SİSTEME UYGUN

Merkez Bankası Başkanı değişimi üzerinden yeniden harekete geçildiğini ibretle izliyoruz. Akla ziyan şeyler söylüyorlar ve bunlara da bu milletin inanmasını bekliyorlar. Yapılan değerlendirmeler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hâlâ ya anlamadıklarını veya kasıtlı biçimde çarpıttıklarını gösteriyor. Aynı ezberleri tekrarlayıp duruyor, hâlâ millete masal anlatıyorlar. Bu sistemde Türk milletinden doğrudan yetkiyi Cumhurbaşkanı alıyor, hesabı da millete veriyor. Dolayısı ile inandığı, güvendiği kadrolarla çalışması gayet normaldir ve olması gerekendir. Gerekirse değişiklik yapma hakkına ve imkânına sahiptir. Kaldı ki, Merkez Bankası Başkanı’ nın değiştirilmesi sadece bir yetki kullanımı ile de sınırlı değildir. Ekonominin gidişatına göre birtakım tedbirler alınırken, buna uygun kadroların seçilmesi de son derece anlaşılabilir bir şeydir. Yapılan tam olarak budur. Bunu daha da genelleyerek şu sıralarda çok gündemde tutulan Bakanlar Kurulu için de söylemek mümkündür.

KİRLİ OYUN OYNANIYOR

Hâl böyleyken, Merkez Bankası Başkanı’nın değişmesi üzerinden fitne çıkarılmak istenmesini anlamak da, kabul etmek de mümkün değildir. Bu değişim üzerinden bir belirsizlik varmış havası yaymaya çalışmak, kelimenin tam anlamıyla ihanettir. Ortada makul hiçbir sebep yokken dövizin bu kadar hareketlenmesi, nasıl kirli bir oyun oynandığının da ispatıdır. Hızla gerekli tedbirlerin alındığını ve bu oyunun da boşa çıkarıldığını memnuniyetle görüyoruz. Ekonominin açıklanan reform paketlerinin de etkisi ile kendi dengeleri içinde kısa zamanda üretimi esas alan bir ivme yakalayacağı muhakkaktır.

DEĞİŞİM OLUR MU?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar