Bugünden koltuk derdine düştüler

Bütün planları, hesapları, ümitleri, beklentileri boş çıktı. Artık tutunacak dalları da yok ve bir taraftan çatırdayan zillete gömülmüş ittifaklarını ayakta tutmaya çalışıyor...

Bütün planları, hesapları, ümitleri, beklentileri boş çıktı. Artık tutunacak dalları da yok ve bir taraftan çatırdayan zillete gömülmüş ittifaklarını ayakta tutmaya çalışıyor, diğer taraftan koltuklarının altında yanan ateşi söndürmeye uğraşıyorlar. Vakit daraldıkça ve zamanında yapılacak seçimlerin tarihi yaklaştıkça, bu ateşin daha da büyümesi ve zilleti bütün unsurları ile birlikte sarması kaçınılmaz görünüyor.

HDP’NİN GİRDABINDA KIVRANIYORLAR

Bir tespit yaparak başladık. Biraz ayrıntıya girelim. HDP merkezli zilletin Türk milletinden hiçbir şekilde tasvip görmeyeceği gibi, kendilerini piyasaya sürenleri de sukutuhayale uğratacağının farkındalar. Tam bir çıkmazın içindeler. Türk milletinin gazabından korktukları için ne terör partisi HDP’ye sahip çıkabiliyorlar, ne de onsuz yapabiliyorlar. Kapatma davasının sonucuna bağlı olarak, daha başlamadan kaybetmeleri de çok yüksek ihtimal. Boşa koyuyorlar dolmuyor, dolusu da almıyor. HDP üzerine kurulmuş bir ittifakın girdabında kıvranıp duruyorlar. Terör partisi de hepsini birden teslim almış olmanın rahatlığı ile ayar üzerine ayar veriyor.

KENDİ DERTLERİNE DÜŞTÜLER

İP Başkanı’nın, “HDP kendi adayını çıkarsın, biz CHP ile ortak aday çıkaralım” teklifinin sebebi de, anlamı da gayet açık. Daha önce de yazdım, İP’in Başkanı’nın HDP’yi yan cebine koyma formülü aslında Türk milletinin aklıyla alay etmektir. Yukarıdan aşağıya da toplasalar, sağdan sola da işlem yapsalar sonuç belli: Terör partisine, eğer kapatılırsa kalan enkaza teslim olacaklar. Başka bir çıkış yolu yok. Bu kadar çaresiz kalmalarının sebebi bu terör, bu ihanet odağı üzerinden bir iktidar elde edeceklerini beklemeleri değildir. Böyle bir şeyin imkânsız olduğunun onlar da farkında. Bütün dertleri Kılıçdaroğlu ve Akşener’in güya bir ümit oluşturup kendi koltuklarını sağlama alabilmektir. Nitekim, işin gelip kilitlendiği yer burasıdır ve kendi partilerinin içinde bu ateş bugünden başlamış ve yakıcı bir hâl almıştır.

ADAY YAPIP KURTULMAK İSTİYORLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 369 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar