Bal gibi darbe çağrısı

Demokrasiye inanmak kuru lafla olmuyor, yeri ve zamanı gelince bunun gereğini yapmak gerekiyor. Gereğini yapma konusunda net şekilde öne çıkan parti hiç kuşkusuz MHP’dir. Sayın Devlet Bahçeli, her fırsatta demokrasiye...

Demokrasiye inanmak kuru lafla olmuyor, yeri ve zamanı gelince bunun gereğini yapmak gerekiyor. Gereğini yapma konusunda net şekilde öne çıkan parti hiç kuşkusuz MHP’dir. Sayın Devlet Bahçeli, her fırsatta demokrasiye içtenlikle ve gerekirse bedelini ödemek pahasına sahip çıkmakla kalmıyor, aynı zamanda bu değerin arkasına saklanarak karanlık emellerini hayata geçirmek isteyen zillet güruhuna da ders veriyor. Grup toplantısında yaptığı konuşma, bu dersin yeni ve çarpıcı bir örneğini oluşturdu.

YÜZSÜZLER LOBİSİ

Konuşma bir yıldır hiç gündemimizden düşmeyen ve ne acıdır ki zillet güruhu tarafından hep istismar edilen salgın değerlendirmesi ile başladı: “Türkiye haritası kırmızıya boyansa da, umutsuzluğa kapılmayacağız. Özellikle Kovid-19’u kutuplaşma malzemesi yapıp karamsarlık ve kuşku aşılamak için sürekli faal hâlde bulunan zillet lobisine Türk milleti prim vermeyecek, bu siyaset kalpazanlarına aldırış etmeyecektir. Türkiye’nin Kovid-19’la mücadelesine gölge düşürmeye kalkışanlar, bize göre yüzsüzler lobisidir. Karanlıktan aydınlığa taş fırlatıp, virüs döneminden iktidar devşirir miyim diye kirli hesap yapanların mahcup ve mağlup olacağı günler çok uzak değildir.”

BU SUÇ CEZASIZ KALAMAZ

Dünyada kızışan çatışmaların emperyalizmin kumpas şiddetini arttırdığına işaret ederken, Türkiye de gece yarısı yayınlanan bildiri ile sarsıldı. Ancak meydan boş değil: “Türkiye’deki iş birlikçi damar ihanet ve melanet nöbetine girmiş, kâbus senaryolarını ülkemize ithal etmek için harekete geçmiştir. Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan Antlaşması’nın tamamlayıcısı bir halkası, ayrılmaz bir parçasıdır. Aynı zamanda bizim kırmızı çizgimiz, Karadeniz’in barış ve istikrar güvencesidir. Türkiye’nin kendi egemenlik sahasında iç deniz yolu açmasının Montrö’yle nasıl bağı kurulmaktadır? Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral, Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşı namus, şühedaya da vefa borcudur. Dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiği, ülkeler arası cepheleşmenin derinleştiği, Türkiye’ye yönelik husumet bloğunun kalabalıklaştığı bir zaman aralığında, demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan, gel gel yapan 104’lükler büyük bir suç işlemişlerdir. Bu suç cezasız kalamaz, kalmayacaktır.”

KİMSE SİNİR UÇLARIMIZLA OYNAMASIN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 369 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar