AYM zilleti çok sevindirdi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine sunulan iddianame, usul eksikleri gerekçe gösterilerek iade edildi. Yüksek Mahkemenin iade gerekçesini makul ve haklı...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine sunulan iddianame, usul eksikleri gerekçe gösterilerek iade edildi. Yüksek Mahkemenin iade gerekçesini makul ve haklı görmenin imkânı yoktur. Akıl, izan, vicdan ve ahlak sahibi herkes HDP’nin ne olduğunu görüyor ve biliyor. Bir siyasi partiden değil, doğrudan doğruya terör örgütünden söz ediyoruz. Bırakın Türkiye’yi, HDP’nin PKK’nın ta kendisi olduğunu dünyada bilmeyen yoktur. İkincisi, böyle bir partiye yönetimi, rejimi, anlayışı ne olursa olsun dünyada izin verebilecek tek bir ülke de bulunmamaktadır.

NEYİN EKSİĞİNİ ARIYORSUNUZ?

Bu kesin ve net gerçek orta yerde dururken, Anaya Mahkemesinin usul eksikliğini gerekçe göstererek iddianameyi iade etmesi, Türkiye gerçeklerine ne kadar ilgisiz olduğunun, terörle mücadeleye ne kadar mesafeli durduğunun göstergesidir. Neyin eksiğini arıyorsunuz? Parti görünümlü bu terör odağının üzerine gidilmesi için daha ne olması gerekiyor? Anayasa Mahkemesi bu kadar açık bir konuda bile net bir tavır alamıyorsa, ne zaman alacak? Sayın Bahçeli’nin de belirttiği gibi, bahsi ileri sürülen eksikler veya usulü etkileyen açmazlar şühedaya nasıl anlatılacak, milli beka ve milli güvenlik mülahazalarıyla nasıl bağdaşacaktır? Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğünden mi yanadır, yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır?

CHP YİNE TERÖRÜN YANINDA

Başka hiçbir şey olmasa bile, Anayasa Mahkemesinin iade kararına kimlerin sevindiğine, kimlerin sahip çıktığına bakın ne olduğunu anlarsınız. PKK ve HDP son derece memnun olmuşlardır. Böyle bir kararın terör yuvalarını daha da cesaretlendirmesi ayrı bir vahamettir. PKK-HDP’nin hamisi CHP sevinç naraları atmaktadır. CHP’nin PKK’ya sahip çıkmakta özgür, her türlü fitneyi yaymakta özel bir misyonu olan malum şahsiyeti o kadar coşmuş ki, merdi kıpti misali şecaat arz ederken sirkatin söylemiş. PKK’ya nasıl sarıldıklarını, MHP Lideri Sayın Bahçeli’nin bu kanlı oyunu bozmasından ne kadar çok endişe duyduklarını anlatmış. O muhteşem aklıyla, fitne çıkarıp Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, iddianameyi yeni baştan düzenleyerek tekraren HDP’yi kapatma davasını açmasının önünü kesmeye uğraşıyor. Her zaman söylüyorum, bunlar varken, Türkiye’nin başka düşmana ihtiyacı yok.

İP’İN BAŞI KENDİNİ KAYBETTİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 369 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar