Andımız

Danıştayın öğrenci andı ile ilgili kararı üzerinden yeni bir fitne malzemesi bulduklarını zannederek mal bulmuş mağribi gibi sevinç naraları atanların hevesleri, Sayın Devlet Bahçeli’nin...

Danıştayın öğrenci andı ile ilgili kararı üzerinden yeni bir fitne malzemesi bulduklarını zannederek mal bulmuş mağribi gibi sevinç naraları atanların hevesleri, Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklama ile birlikte, bir defa daha kursaklarında kaldı. Bu zavallı güruh MHP’nin daha önce savunduğu öğrenci andına karşı Danıştaydan gelen karara sessiz kalacağını düşünerek, bir yaylım ateşine başlamışlardı. Anlaşılan bunlar ne MHP’yi tanıyor, ne de Sayın Bahçeli’yi. MHP için ülkenin varlığı, birliği, bölünmez bütünlüğünün her şeyin önünde geldiğini hâlâ anlayamamışlar.

8. DAİRENİN KARARI

Öğrenci andımızın kaldırılmasıyla ilgili yönetmelik düzenlemesine karşı Türk Eğitim Sendikasının Danıştaya açtığı yürütmenin durdurulması ve iptal davası, Danıştay 8. Dairesi tarafından karara bağlanmıştı. Kararla, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair kararın 1. maddesi iptal edilmiş ve andımızın okullarda yeniden okunmasına imkân sağlanmıştı. Ancak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu temyiz yoluna gitti. Yaklaşık 2 yıl sonra da 8. Dairenin kararının bozulduğu basına yansıdı. Bu kararın akıl, mantık, hukuk ve ülke menfaatleri açısından izahı mümkün değildir.

MHP’NİN DURUŞU NET, KARARI KESİN

MHP’nin duruşu net, kararı kesindir. Nitekim, Sayın Bahçeli’nin, “Öğrenci Andı’mızın okullarda okutulmasına engel çıkarmak, hukuken set çekmek haysiyetli ve demokratik bir tavır olamayacaktır. HDP’li bölücülerin fezlekelerinin TBMM’ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir” açıklaması hem bu kararı alanlara, hem de bu karar üzerinden akıllarınca MHP üzerinden Cumhur İttifakı’na fitne sokmaya uğraşanlara net bir cevap olmuştur.

ANDIMIZIN NERESİNDE CHP VAR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum