Anayasa Mahkemesinin namus borcu

Siyasetin gündemi yeniden HDP’nin kapatılmasına yoğunlaşmıştır ve kimin nerede durduğu bir defa daha açık şekilde görülecektir. “Türkiye, vatan topraklarında ve sınır ötesinde teröre...

Siyasetin gündemi yeniden HDP’nin kapatılmasına yoğunlaşmıştır ve kimin nerede durduğu bir defa daha açık şekilde görülecektir. “Türkiye, vatan topraklarında ve sınır ötesinde teröre karşı kazanmış olduğu muazzam üstünlüğü TBMM’de kaybedemez, hiç kimse de bu kayba hizmet edemez.” Sayın Bahçeli’nin bu cümlesi işin özü ve özetidir. Olması gerekendir.

ÇEVRE DEMEK VATAN DEMEKTİR

Tarihi nitelikte olan grup konuşmasının ayrıntılarında da çarpıcı tespit ve uyarılar var. Marmara Denizi’nde endişe verici bir hâl alan deniz salyası meselesi ile başlayalım: “Deniz salyasının, kıyılarımızda yatay bir tabaka oluşturmak şöyle dursun dikey bir hareketle dibe doğru indiği de gözlemlenmektedir. İşin doğrusu, bir çevre felaketiyle karşı karşıya olduğumuz açıktır. Marmara Denizi’ne akan derelerin ıslahını yapmakla birlikte, Orta Avrupa ülkelerinden gelen atıkların nehirler üzerinden Karadeniz’e taşınmasını önlemek amacıyla muhatap ülkelerle mutabakat sağlanmalıdır. Kirli bir denizin çevresinde sağlıklı bir hayat kurulamayacaktır. Çevre demek aynı zamanda vatan demektir. Siyasi rant hesabına tevessül gibi bir yanlışa da hiç kimse düşmemelidir.”

KÖKSÜZ VE KİŞİLİKSİZ MUHALEFET ANLAYIŞI

Zilletin bütün unsurları tam bir felakettir ve Sayın Bahçeli bu hazin durumu da şöyle değerlendirmiştir: “Türkiye’de başbakanlık yapmış bir şahsın, kendisiyle birlikte mezara gitmesi gereken sırları döküp saçması, bu devletin kimlerin elinde kaldığına bariz bir delildir. Ketumiyet yoksa karakter yoktur. Serok Ahmet böyle biridir. Keza aynı şey selamsız Babacan için de geçerlidir. Zillet ittifakı siyasetini Türkiye’ye karşı konuşlandırmıştır. Teessüfle ifade etmek isterim ki, organize suç şebekelerine, terör örgütlerine, yeminli Türk düşmanlarına sözcülük yapan, onların iftiralarına taşeronluk eden köksüz ve kişiliksiz bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. Ülkemizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı bile düşürmeye hazırdır. HDP, CHP ile İP’i çoktan kafeslemiş, üzerlerine de kilidi vurmuştur. Bunların rotasını belirleyen temelsiz isnatlar, Türkiye karşıtlarının tezleri, küresel senaryolar, emperyalist oyunlardır. PKK’dan aldığı talimatlarla siyasetini belirleyen HDP’nin, CHP ile İP’i bir karara zorlaması, gizli saklı ilişkilerden sıyrılma telaşı son zamanlarda iyice yoğunlaşmıştır. İP Başkanı’nın 2023 seçimlerinde HDP ile resmi ittifaka karşı çıkması, aralarındaki rol paylaşımında kendisine verilen görevin telaffuz gayretinden başka bir şey değildir.”

HDP DENEN KANLI SAYFA AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMALI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar