Aldıkları talimata uyuyorlar

Ümidini Türk milleti yerine Washington’a bağlayıp iradelerini ABD’ye teslim edenler, Biden’ın görev başlama tarihi yaklaştıkça kendilerini göstermeye ve üzerlerine düşeni yapmaya başladılar.

Ümidini Türk milleti yerine Washington’a bağlayıp iradelerini ABD’ye teslim edenler, Biden’ın görev başlama tarihi yaklaştıkça kendilerini göstermeye ve üzerlerine düşeni yapmaya başladılar. Kimi darbe hatırlatması yapıyor, kimi felaket tellallığına soyunuyor, kimi de çatışmanın, kaosun ve belirsizliğin zeminini hazırlamaya uğraşıyor. Alayı birden harekete geçti ve ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar.

TEVİL ÇABALARI İŞE YARAMIYOR

Daha dünkü yazımda, Türk milletinin iradesinden iktidar çıkaramayacaklarını anlayanların her türlü olağanüstülüğe bel bağladığını ve bunun için yapamayacakları şeyin olmadığını yazmıştım. Kısa zaman içindeki bütün gelişmeler bu tespitimizi doğruluyor, hatta daha da ileri gittiklerini ibretle izliyoruz. Karınlarından konuşuyor olmaları asıl niyetlerini gizlemeye yetmediği gibi, söylediklerini tevil çabaları da işe yaramıyor. Seçim olmazsa darbe olur imaları da, hastalıktan sel baskınlarına, oradan orman yangınlarına kadar uzayan felaket arayışları da asla tesadüf değildir. Bunların demokrasi anlayışı da, hukuk samimiyetleri de kendi güdük zihniyetleri ile sınırlıdır. Kendileri varsa, menfaatlerine uyuyorsa bu değerler önemlidir, aksi hâlde her yol mübahtır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar