19 Mayıs ve Türk’ün kudreti

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un üzerinden tam bir asır geçti...

Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek tüm vatan sathına aydınlatmış, zor, meşakkatli ve uzun bir mücadeleden sonra bugün sahibi olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyanın medeni devletleri arasındaki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin yeniden silkinişi ve ayağa kalkışı için Samsun’dan yakılan kutlu meşale ebediyen sönmeyecek, dünya durdukça yolumuzu ve ufkumuzu aydınlatacaktır.

19 MAYIS RUHU

Milli bayramlarımız, heyecanımızın, coşkumuzun, ümitlerimin tazelendiği, tarihle, şanlı geçmişimizle bir defa daha onur duyduğumuz müstesna günlerdir. Samsun’da ve güzel yurdumuzun her tarafında çok anlamlı, çok heyecanlı toplantılar ve etkinlikler yapıldı. Tarihimizle, vatanımızla, atalarımızla, kahramanlarımızla, şehitlerimizle ve büyük Türk milletiyle bir defa daha gurur ve onur duyduk. Bin yıldır bu coğrafyada devletimiz var. Bu mübarek topraklarda Türk milleti kimliği, Türk Devleti bayrağı ile yaşamanın her zaman ağır bedeli olmuştur. Bu bedeli dün ödedik, bugün de ödüyoruz. İlelebet bu toprakların sahibi olmak, bağımsız ve hür yaşamamak için, her zaman bu bedeli ödemeye hazır olmamız gerektiğini de biliyoruz. Etrafımız yine amansız şekilde kuşatılmış, varlığımıza yine göz dikilmiş durumdadır. Şeytani planlar yapılıyor, içimizdeki hainler organize edilip üzerimize salınıyor. Her zaman uyanık, her zaman dikkatli, her zaman cesur ve atak olmak zorundayız. 19 Mayıs ruhu hiçbir zaman eksilmemeli, tarihimizden ders alıp ileriye umut ve güvenle bakmalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar