Zengin ülkeler sağa, yoksullar sola mı?

Kızım Meryem İtalya’da, oğlum Bulut Danimarka’da Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy kullandı.

Kızım Meryem İtalya’da, oğlum Bulut Danimarka’da Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy kullandı. Seçim sonuçları tahminleri yanıltmadı. Henüz parlamentoda merkezde olan partiler 720 koltuklu parlamentoda çoğunluğu ellerinde bulundurmalarına rağmen (400’den fazlası) sağ ve aşırı sağ (faşist eğilimli) partiler hızla yükseldi.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sağaşırı sağ ciddi bir yükselişte. İktidardaki Alman Sosyal Demokrat Partisi ülkesinde parti olarak büyük bir inişe geçti. Hitler rejimi ile aralarına kesin bir çizgi çekmekten kaçınan AfD, henüz kesin oranlar açıklanmadı ama bir adım önde görünüyor.

Merkezin (kısmen liberallerin) kayıpları öyle ki Fransa lideri Macron’a, daha üç yıl görev süresi olmasına rağmen parlamentoyu feshettirdi ve ay sonunda seçimleri ilan etmek zorunda bıraktı. Macron yeniden aday da olamayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyelerle milletin ümüğü sıkılacak ve yurtdışı yerleşikler konusu 25 Temmuz 2024 | 266 Okunma Pardus kaplan değil pars... Ve yurtdışı yerleşikler 23 Temmuz 2024 | 1.353 Okunma Devrilebilir bir dijital savaş dünyasına girdik 22 Temmuz 2024 | 146 Okunma Teknoloji devlerinin küresel gücüne sınır mı? 21 Temmuz 2024 | 97 Okunma MHP kimin yerini aldı devlette? Ve RTE’nin güç sınırı 18 Temmuz 2024 | 1.324 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar