Yamyamlar ülkeyi bastı, yeni krizler mi?

Yamyamlar ülkeyi bastı, yeni krizler mi?

Yüksek kazanç kokusu alan, uluslararası piyasalarda hangi ülkelerden hızlı, kısa sürece ve kolay para kazanılacağını bilen akbabalar, iktidarın- Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarının yarattığı ortamdan yararlanmak için harekete geçtiler. Faizler arttı, dolar ve Avro neredeyse sabitlendi (Merkez Bankası fazla dolarları alarak dengede tutuyor, yabancılara sabit kur ve yüksek faizli para kazanabilecekleri ortam yaratıyor.

Maksat sıcak para dolsun ülkeye. Borsa tepelere tırmanıyor. Bankalara, Hazine kâğıtlarına talepler artıyor, 1 milyar doları aşkın bir sıcak para dalgasının ekonominin sahillerine vurduğunu okuyoruz. Şimşek, bu sıcak paracıları “enflasyon düşeceğine ve çok para kazanacaklarına” ikna etmiş durumda!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyelerle milletin ümüğü sıkılacak ve yurtdışı yerleşikler konusu 25 Temmuz 2024 | 266 Okunma Pardus kaplan değil pars... Ve yurtdışı yerleşikler 23 Temmuz 2024 | 1.353 Okunma Devrilebilir bir dijital savaş dünyasına girdik 22 Temmuz 2024 | 146 Okunma Teknoloji devlerinin küresel gücüne sınır mı? 21 Temmuz 2024 | 97 Okunma MHP kimin yerini aldı devlette? Ve RTE’nin güç sınırı 18 Temmuz 2024 | 1.324 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar