Umutsuzluk ve duygusal kopuşta ilk aşama aşıldı görünüyor

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı bu hafta 'Umutsuzluk ve duygusal kopuşta ilk aşama aşıldı görünüyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Beklenti CHP’deki değişim üzerine yazı. Biliyorum. 100 yıl ile hesaplaşmayı aralıklı olarak sürdüreceğim. Çünkü geleceğe bakmalıyız. Keşke CHP de yüzyıllık parti olarak bir hesaplaşmayı da kendisi yapabilse...

CHP kurultayları lider seçimi odaklı oluyor. Tabii bir de parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinin seçimi yapılır. Mesela kurultaylarda dünyayı ve ülkeyi kısa bildirilerle ele alan bir kongre havası içinde tartışma özler insan, bu tartışmalardan CHP’nin izlemesi gereken yol için de sonuçlar çıkarılabilir. En azından kongre üyeleri ve izleyicileri bir aydınlanma yaşarlar, fakat belki de ne partinin ne de delege ve izleyicilerin böyle kurultay bölümüne ihtiyaçları vardır, ilgi duyarlar.

CHP’de ciddi bir hareketliliğe, değişime ihtiyaç vardı. Geniş kesimlerin beklentileri gerçekleşti. Özel, başkanlığa seçilmesi ile bu hareketi yaratmışa benziyor.

Sadece bir lider değişimi olarak görmüyorum kurultay sonucunu. Aynı zamanda bir siyaset yapma tarzı, lider odaklı bir yönetim ve karar verme tarzı da değişecektir. Değişmelidir.

BÜYÜK BİR HAREKÂT BEKLENTİSİ

Beklentim, Özgür Özel’in bir kadro hareketi / harekâtı ile ülke siyasetinde sarsıntı yaratacak ve iktidarı da sarsacak bir yeni politika dönemini başlatmasıdır. Ülkenin, muhalefetin ve CHP’nin parti ve seçmeni ile birlikte buna şiddetle ihtiyacı vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 99 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 227 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar