Türkiye sırat köprüsüne çıkartıldı, ya cennete ya cehenneme itilecek

Operasyonu YSK eliyle mi yapmayı planlıyorlar sanki: “Her şey hukuk dahilinde gerçekleşiyor, seçimlerin patronu YSK, o yeniden seçim dedi...” Eğer böyle bir plan varsa, bunu burada ve dünyada kimseye yutturamazlar; YSK kendi ipini...

Operasyonu YSK eliyle mi yapmayı planlıyorlar sanki: “Her şey hukuk dahilinde gerçekleşiyor, seçimlerin patronu YSK, o yeniden seçim dedi...”
Eğer böyle bir plan varsa, bunu burada ve dünyada kimseye yutturamazlar; YSK kendi ipini çeker, aynı zamanda iktidar da sandık demokrasisini bitirir. Böylece bindikleri “demokrasi tramvayı”ndan tamamen inmiş olurlar.
Türkiye “açık dikta, keyfi yönetim” dönemine geçer. Böyle bir planları varsa ve YSK’yi el altından buna hazırlıyorlarsa, ülkeye yazık ederler. Yarattıkları parçalanmış ülkeyi daha büyük tehlikelere sürüklerler. YSK’ye güvenmiyor musunuz, lafları boşboğazlıktır.
YSK’yi kullanarak yaratacakları oldubitti, siyasal bir darbe olur, iktidarın hukuku, yasaları iğdiş ederek, kullanarak gerçekleştirdikleri darbe.
“YSK karar versin öpüp başımıza koyalım” açıklamalarının hiç güvencesi yok, çünkü YSK önceki uygulama ve kararlarının tersine hareket ediyor, mazbatayı yokuşa sürüyor ve sanki Büyükçekmece üzerinden seçimlerin yenilenmesi için hazırlanan planın uygulamasına geçiyor, izlenimi çok yaygın. YSK yasalara uysun yeter
YSK yasal sorumlulukları konusunda güven vermiyor, kulağının iktidarın sesine yönelik olduğuna ilişkin kamuoyunda ağırlıklı bir görüş var.
Bunun doğru olmadığını kanıtlamak, iktidarı değil ülkeyi ve yasaları rahatlatmak için büyük bir şans var önünde.
Cumhurbaşkanı, 14 Eylül 2013 tvitinde “Burası ne Mısır ve ne Suriye’dir. Sandıktan çıkan neticenin takdire şayan olduğu, demokrasinin örneği bir ülkedir” diyordu. Yine “sandık namustur” sözü de onundur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 175 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 156 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 2 - Zafer konuşmasının şifrelerinde yeni politikanın izleri 15 Nisan 2024 | 174 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Bayram bayram yine mi siyaset 11 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar