‘Tezkere’ye hayır’ doğru mu?

‘Tezkere’ye hayır’ doğru mu?

Bir başka Suriye politikası olan bir partinin, iktidarın kuyruğuna takılarak, üstelik iki yıllık ve içinde “yabancı askerlere ülkede yer açmayı” öneren tezkereye evet demesi, kendisiyle derin çelişkiler içerirdi.


CHP ve lideri, bir başka Suriye politikası öneriyor. “Şam ile konuşacağız, ülkesinin coğrafi ve siyasi bütünlüğünü sağlaması için işbirliği yapacağız, bölgede barış ve işbirliği politikalarına öncelik vereceğiz, yabancı güçlerin Suriye’den ellerini ayaklarını çekmesini istiyoruz” biçiminde açıklamalar yaparken öte yandan ülkesini Suriye çıkmazı içine sokan bir iktidara, tezkere onayı ile bu politikalarını aynen sürdürmesi için destek vermesi beklenemez.

Bu bakımdan CHP’nin tezkereye hayır demesi politikalarıyla tutarlıdır.

Kaldı ki AKP hep dayatma peşindedir.

Bir ulusal konu olarak tezkereyi gündeme getirmemiş, Meclis’teki partilerle bu konuda görüşme yapmaya ve uzlaşı sağlamaya tevessül bile etmemiş, kendi belirlediği tezkerenin içeriğini dayatmıştır.

.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 419 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 694 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar