Sorun ülkenin değil AKP iktidarının bekası

“Cumhur İttifakı’nı ülkemizin beka meselesi olarak görüyoruz. Ortak beka kaygımız var. Bizim bu ittifakımız inşallah pazara kadar değil mezara kadar olur. Çünkü bizim birliğe beraberliğe her...

Cumhur İttifakı’nı ülkemizin beka meselesi olarak görüyoruz. Ortak beka kaygımız var. Bizim bu ittifakımız inşallah pazara kadar değil mezara kadar olur. Çünkü bizim birliğe beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.
Bu sözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın. Son zamanlarda birkaç kez benzer sözlerle MHP ittifakını kutsadı.
Bu sözleri ve beka meselesini, politik yaklaşımı irdeleyeceğim.

***

Suriye’de iç savaş patlak verdiğinden bu yana, ülkemizin bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğunu öncelikle AKP ve MHP ikilisi ileri sürüyor.
Bu görüşe katılan bazı emekli generallerimiz ve iktidara yakın “askeri strateji ve güvenlik uzmanları” da var.
Peki durum öyle mi?

***

Yukarıdaki cümleyi yeniden okuyun.
Cumhur İttifakı, AKP iktidarı - Cumhurbaşkanı’nın tek adam rejimi demek.
Ve bu AKP iktidarda olmasa, ülkemiz gümdür gümdür beka sorununun içinde boğulacak! Yani geleceği olmayacak, parçalanıp yok olacak.
AKP diyelim 15 yıldır iktidarda. Onlardan önce 80 yıl bu ülke, bu Cumhuriyet ayaktadır.
Ve 80 yıl boyunca bu ülkede beka sorunu diye bir şey yoktu.
Ne zamanki AKP iktidarı, Cumhurbaşkanı yönetimi kazık çaktı, beka sorunu ortaya çıktı.
Yani şunu söyleyebiliriz: Eğer bahsettikleri bir beka sorunu varsa, bunu bu iktidar ve politikaları doğurdu! Ve iktidarda oldukları sürece de bu tehlike sürüyor olabilir.. Bu sorunu yaratanların iktidarda hiç kalmaması gerekir.
Bu bir...

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 182 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 156 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 2 - Zafer konuşmasının şifrelerinde yeni politikanın izleri 15 Nisan 2024 | 174 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Bayram bayram yine mi siyaset 11 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar