Sihri bozulan RTE, saflarda çözülmeyi önleme çabasında

Seçim sonuçları belli iken ve iktidarın artık ülkede bir sırat köprüsü üzerinde yürüdüğü açık seçik iken, Cumhurbaşkanı’nın “seçimleri biz kazandık” diyerek bazı belediye meclislerindeki çoğunluğun kendilerine ait olduğunu vurgulamayı seçmesi ne anlama geliyor diye soruyor bazı okurlar...


Yanıtım: Taraftarlarında büyük hayal kırıklığını ve onlara hâkim olan “Cumhurbaşkanı sahaya çıktığında koparır alır her şeyi” düşüncesinin sakatlanmasıyla oluşan acabaları gidermeye yöneliktir.
Dikkat edin, AKP’yi AKP içinden eleştiriler artıyor.
Liderin tüm gücüyle seçimlere katılmasına rağmen, seçmenin kaçışını önlemediği gerçeğiyle yüzleşti taraftarlar. Bu önemli bir kırılma anıdır. Ve yerel seçimlerde AKP’nin parti oyu yüzde 36.5’a inmiştir.

RTE sihri bozuldu
Şu aşamada bu seçmenin nereye gittiği önemli değildir. AKP’ye oy veren seçmenin önemli bir bölümü de, iktidara güvenini yitirdi ve sandığa gitmedi. 2018 seçimlerine kıyasla yüzde 4’lük daha az katılım söz konusudur. Gitmeyen seçmenin bir kısmı da şüphesiz muhalefete oy veren seçmendir. Umutsuzluk ve güvensizlik..
Bu seçimler RTE’nin sihrinin ağır yara aldığının kanıtıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 53 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar