Seçimlerin ve iktidarın meşruluğunu tartışmaya açmak..

AKP ve iktidarının ve ortağının İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin, durmadan uyduruk suçlar ve iddialarla YSK’yi baskı altına almaları, çok yaygın bir inanışa gerçeklik mi kazandırıyor...

AKP iktidara gelmek için demokrasiyi, seçimleri bir araç olarak kullanır, ama iktidardan gitmemek için de ne sandık tanır ne yasa.
AKP, seçimlerde bir hak aramanın çok ötesinde, kaybettiği seçimleri kabul etmemek ve devlet kurumları üzerindeki nüfuzunu kullanarak sonuçları iptal ettirmek gibi bir irade sergiliyor.
AKP gerçekten seçimleri kaybettiğine inanmıyor mu? Gerçekten hakkının yendiğine mi inanıyor?
Hayır, kaybettiğini biliyor.

Anketlerden biliyorlardı sonucu
Seçim öncesi yaptırdıkları tüm anketler İstanbul’un tam bir denge durumunda bulunduğunu, az bir farkla kaybetme olasılığının olduğunu gösteriyordu. Anket şirketleri sonuçlarıyla birlikte sağ salim duruyor!
Cumhurbaşkanı tüm bu raporları biliyordu.
Dahası, bugüne kadar yapılan seçimlerdeki anketler hakkında zerre konuşmazken, ilk kez anketlere güvenmeyin diyordu. Bir anket sonuçlarını murdar ilan etmedikleri kalmıştı, ama seçim sonuçlarını ettiler!
RTE, Binali Bey gibi partisinde ağırlığı en çok olan insanı aday göstererek, seçimleri garanti altına almak istedi.
Yetmedi, bizzat kendisi İstanbul’da tur üzerine tur attı, yani tüm ağırlığını koydu.
Ama anket sonuçlarının kendilerine seçim öncesi gösterdiği sonuçları değiştiremediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 95 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar