Savaşın sonu gözüküyor... İktidara seçim sistemi

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı'nın bugünkü (15.03.2022)''

ABD/NATO ile Rusya arasında, 17 yıldır olgunlaşan ve sonunda Ukrayna’nın başında çok kötü patlayan “güvenlik krizi”nin, iki süper gücün birbiriyle mesafelerinin bu kez kesin sınırlarının çizilmesiyle sona ereceği belli oldu. Rusya, 2024’ten beri ABD’nin Ukraynalı her türlü gücü eğitip Rusya’ya karşı silahlandırdığı, Lviv yakınlarındaki “Savaş Eğitim Merkezi”ni bombalaması, herhalde ABD/NATO’ya karşı en sert ikazdı. 

NATO’nun yapabildiği açıklama “eğer bir üye ülkemizi vurursan...” oldu. Rusya’nın böyle bir projesi zaten yok. Zelenski’nin ABD ve NATO’yu Ukrayna savaşı içine çekme çağrılarının da sonuna gelindi. Böyle bir olasılık yok. Gelinen nokta, değerlendirmeme göre, “savaşın sonu” gibi. Ukrayna ile Rusya’dan gelen işaretler de “anlaşma” yönünde. Artık Zelenski ile Putin mi oturup konuşurlar bilemem. Fakat Rusya’nın işgalde “acele etmediği” görülüyor. Batı’nın eli kolu bağlı. 

Her türlü işgalin büyük acılara yol açtığı, savaşın kötülüğü, tartışılmaz. Nitekim Ukrayna’da da Rus işgali ve bombalamaları, büyük yıkımlara yol açtı. Onaylanacak bir durum değil. Savaşla sonuç almak, dünyanın en kötü, en kaba eylemi. “İnsanlık dışı” diyemeyeceğim, savaş “insanlık içi” eylem. Ne yazık ki yaşadığımız gerçek bu. Kahrolsun hegemonya, sömürü savaşları! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 93 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar