‘Sarı öküz’ ulusun yapma iradesinin adıdır, bunu vermeyecektiniz

“Yapma, başarma iradesi” her şeyin üzerinde gelir...

Mesela Devrim arabası böyle bir iradenin başarısıydı, ama gazetelerin benzini unutmuşlar gibi aptalca yayınları ve alayları ile o zamanki İhtilalin başı ve Devrim’in üretilmesini isteyen Gürsel’in fikrin altında durmaması, olayı sonlandırdı.
Eeee, baştaki kişinin ne kadar önemli olduğunu anlatan iyi bir örnektir, her ne kadar olumsuz olsa da. Gürsel, Milli Kurtuluş’ın başında olsaydı, mesela!.. Kurtuluş ve Kuruluş iradesi en yüksek düzeyde Atatürk’te vardı ve o başardı! Hayatı boyunca özel bir insan olduğunu görüyoruz. Çok özel! Atatürk’e ve Cumhuriyete saldıranların tarihin fosseptiğinden arada sırada canlılık işaretleri vermeleri, bu milletin özüne, kuruluşuna daha çok geri dönmesine ve sarılmasına vesile oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 448 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 694 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar