Saray, ‘stratejik müttefik’ yalanıyla ABD’nin dümen suyuna girer mi?

Rusya ve İran ile sürdürdüğü anlaşmayı bırakıp ABD ile Suriye’nin parçalanması üzerinde anlaşabilir

ABD’nin yeni başkanı Biden, Trump politikasını biraz farklılıklarla sürdüreceğini açıkladı. İki önemli rakibi “düşman” hedefinde.

Trump’ın Çin politikasını Biden devraldı. Burada, Trump’ın Amerikan laboratuvarlarının ucuz ve kaliteli bilim işgücünü sınırlayan kararını iptal edeceği açıktı. Ama esas hedef, Çin. Bu stratejiyi (Pasifik) yıllar önce Brzezinski çizmişti.

Biden, tabii Rusya’ya yönelik “düşman” politikasını da sürdürecek. Trump’ın, Rusya ile nükleer silah programını iptal etmesi aptalcaydı; şimdi bunu Biden sürdürecek.

Trump’ın NATO’yu hedef alan politikası da Amerika’nın emperyalist, hegemonist çıkarları açısından aptalcaydı. Tüccar olduğu için AvrupaNATO ile ilişkilerini salt “para”ya indirgemiş, Avrupa’yı....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar