RTE muhalefete hükümet kurma görevi verir mi?

“İktidarda kalmak için her şeyi yaparlar” kanaatinin bu kadar yaygın olduğu başka bir seçim süreci anımsayan var mı? Zorlamayın kendinizi, bulamazsınız. Seçim sahtekârlıklarını...

“İktidarda kalmak için her şeyi yaparlar” kanaatinin bu kadar yaygın olduğu başka bir seçim süreci anımsayan var mı? Zorlamayın kendinizi, bulamazsınız. Seçim sahtekârlıklarını önlemek için ülke çapında bu kadar yaygın bir sivil toplum örgütlenmesi oluşmuş muydu? Hayır. İnsanların, iktidarın yapabileceği 10 sahtekârlık diye tüm milleti uyaracak ve dudak uçuklatacak maddeleri saydıkları bir dönem? Anımsamıyorum. 
Peki, anayasayı takmayan bir cumhurbaşkanı, AKP liderine benzer bir başka iktidar sahibi var mıydı? Ettiği yeminin, daha ederken büyük bir palavra olacağını, ben alışılmadık bir cumhurbaşkanı olacağım diyerek önceden haber veren birine rastladınız mı? Anayasayı, reijimi, parlamenter sistemi bekleme odasına aldığını açıklayan biri oldu mu? 
Hükümete talimat veren, başbakanın ve hükümetin aldığı kararları işlemez ve geçersiz kılan, icra yetkisini fiili olarak devralan? Böyle bir cesarete kim sahip olabilirdi ki!..

Derin şükran borcu 
Yargıya talimat veren, mahkemeleri göreve çağıran... Yargıtay’da görev değişimi sırasında, görevi biten yargıç kılıklı bir emeklinin, yeni Yargıtay Başkanı’na “Birilerini fazlasıyla rahatsız etmeden görev yap..” dediği ve Muktedir’i işaret eden bir ülke oldu mu hiç? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 99 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 227 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar