RTE iktidarda kalır mı, erken seçim olur mu, yeni parti gündemde

Sadece İmamoğlu kazanmadı, iktidarın ülke çapında çöküşünün başlangıcındayız. İlk saptama olarak bunu yapalım.

Niye düşmeye başladıklarını, niye ülkenin bir nolu kenti İstanbul’u kaybettiklerini yazacak değilim, bu onların sorunu. Ülkeyi çökerttiler. Kendileri bir Lale Devri yaşarken, yoksulları makarna, kömür sadakalarıyla idare edebileceklerini sandılar.
Fakat kaybetmelerinde bir nolu etken, giderek şehirleşen ve talepleri artan büyük bir kitle. Bir AKP’linin “üç çocuğuma Binali Bey’e oy verdirtemiyorum” sözü olayı açıklıyor. Gençlerin, kendilerine bir gelecek vaat edemeyen, gösteremeyen AKP’den giderek ve çoğalarak uzaklaştığı önceki seçim sonuçlarından görülüyordu. Ekrem Bey’in izlediğim Üsküdar mitinginde genç erkekler, kızlar, başı örtülüler, türbanlılar çok sayıda göze çarpıyordu.
Ekrem Bey, oy oranını çok artırdı. Nedeni sadece mağdur edilmesi değil, iktidarın seçim zorbalığı değil, seçmenin vicdanını harekete geçirmesi değil... Henüz yeterince tanımadıkları için oy vermeyen seçmenlerin yeni seçim sürecini çok iyi yöneten Ekrem Bey’e yönelmesidir de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 80 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar