Muhalefet iktidarı devralmaya hazır olmalı...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yani ülkemizde tüm erkleri, parayı, kurumları şirketleri, ekonomik hayatı, üniversiteleri, yargıyı, medyayı artık aklınıza ne gelirse bir tek adama bağlayan sistem...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yani ülkemizde tüm erkleri, parayı, kurumları şirketleri, ekonomik hayatı, üniversiteleri, yargıyı, medyayı artık aklınıza ne gelirse bir tek adama bağlayan sistem bir yılını doldurdu ve sistem iflas bayrağını çekti. Sarayda sallanan o bayraktır, iktidar ve ortağı ve yandaşları bunu görmüyor veya görmezlikten geliyor olabilirler, ama dışarıdan çok net gözüküyor.
AKP’lilerin bir kısmı bunu çok net görüyor ve iktidarı kurtarabilmek için değişiklik istiyor, fakat istedikleri, milletvekilleri açısından bakarsak, hükümet üyeleri üzerinde daha fazla söz ve nüfuz. Çünkü geldikleri seçim çevrelerinin taleplerine yanıt verecek bir şeyler yapmak ihtiyacındalar ve üzerlerinde çok baskı var, seçmeni buna alıştırmışlar..
Şüphesiz il yönetimleri de aynı baskı içindeler.. Fakat onların da elinin altında büyükşehir belediyeleri kaydıkça tabanla ilişkileri zayıflıyor.. Bugüne kadar da sahip oldukları ve kontrol ettikleri ekonomik olanakları esas olarak eşe dosta, parti yandaşlarına, partinin aynı zamanda para kaynaklarına dağıtma politikaları nedeniyle halkı unuttular, adeta kendi içlerinde bir ekonomik dağıtım şirketi gibi bir mekanizmaya dönüştüler.
ANAP için artık ANAP şirketi deyimini kullanıyorduk. Burada da AKP AŞ’den rahatça bahsedebiliriz. Kene gibi paraya yapıştılar
AKP demek parasal işler demek. Paraya hâkim olacaksın, parayı yöneteceksin, para hacmini ve dönüşümünü ve dağıtımını kontrol edeceksin..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 30’a yakın şirketini bırakmıyorlar. Çünkü paranın ahlakla ilgisi yok bunlar için..
Halk tarafından süpürüldüler ama kene gibi paraya -‘kan’a- yapışmış durumdalar.
Düne kadar halkın bankalardan borçlanmasını sağladılar, kredi kartı bolluğu içinde borcuna alışveriş yapması olanaklarını yarattılar. Çünkü dolar dünyada çok ucuz ve boldu ülkeye de akıyordu.
Eh, bunun yanı sıra seçimlerde kömürd...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar