Milleti iktidardan lütuf bekleyişi içine sokmayın, koşun!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı’ınn bugünkü (15.02.2022)’’ Milleti iktidardan lütuf bekleyişi içine sokmayın, koşun! ‘’ başlıklı yazısı.

Haftalardır altı lider toplanacaktı, nihayet gerçekleşti, ama mutabakat belgesine bakıyorum, bence dağ fare doğurdu. Hayat koşuyor, zaman şubatı devirdi devirecek; liderler ise durmadan toplantı üzerine toplantıdan sonra geldikleri nokta, hepimizin günlerdir bildiği, parti sözcülerinin, liderlerinin yaptıkları açıklamaların bir özeti oldu. 28’inde daha geniş bir belge açıklanması bekleniyor. Oysa sorunlar yakıcı ve millet acil büyük bir umutlu çıkış beklentisi içinde. 

Her şeyde, özellikle böyle önemli anlarda zamanlama çok önemlidir. 

Neyi ne zaman millete açıklayacaksınız, çok önemlidir.

Çok beklerseniz heyecanı söndürebilirsiniz ve milleti yine iktidardan “lütuflar bekleyişi”ne itebilirsiniz. “Bu felaketten bizi kurtaracak olan Reistir” reklam pompası ile, çöküşe neden olan kişinin kurtarıcı olarak milletin önüne konmaya başladığını görüyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar