‘Millet İttifakı’ iyi de daha önemlisi var: Önce CHP’nin gücü!

CHP merkezde aslında bir kadro partisidir, sol düşünceye dayandığı için. Onu güçlendirecek olan, AKP politikalarına yaklaşmak değil, bu politikalar karşısında önemli bir muhalefet gücü oluşturmaktır.

Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’na verdiği önemi biliyoruz. Aslında buna hiç itiraz yok. Doğru bir stratejidir ve yerel seçim sonuçları bu strateji sayesinde CHP’ye belediye seçimlerinde kazandırdı. HDP’lilerin gönüllü desteği olmasaydı, başarıya ulaşması zordu CHP’nin. 2023 Haziran seçimleri bu bakımdan ittifak açısından tayin edici. Çünkü şimdiki haliyle CHP’nin tek başına bir başarı kazanması, ufukta gözükmüyor. Şüphesiz diğer “ittifak partileri”nin de... İttifak hepsi için bir var oluş şemsiyesi. Bu nedenle iktidar bu şemsiyeyi kırmaya çalışıyor.

Buraya kadar tamam. Kılıçdaroğlu Babacan ile de Davutoğlu ile de görüşebilir yakın gelecek için. Bu iki parti liderinin geçmişte AKP’nin temel politikalarında önemli görevler almış olması, şimdiki politikalar açısından önemini yitirir. Burada önemli olan geleceğe bakarak siyaset oluşturmaktır.

Peki ama...

Çok temel bir sorun var, millet ittifakı için bu çabayı CHP Merkezi, kendi partisinin inşası, gelişmesi ve halk desteğini alması için yeterince harcıyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taksim bir kültürel mirastır ve ne anayasası ayol? 02 Mayıs 2024 | 169 Okunma Bir Akşener başarısı: İYİ Parti arındı, MHP’liler kaldı 30 Nisan 2024 | 759 Okunma Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 101 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 228 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 357 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar