#MeToo, bir katil, anayasayı çiğneme, ‘zehirliyor’a yasak...

Asla olmaması gereken yerde bir katil: “Kopya çektiğimi belgeleyen tutanağı silin..” Sözde üniversite öğrencisi, aslında asla üniversiteye giremeyecek, üniversitenin hayalini bile kuramayacak bir katil ruh, silemeyiz...

Asla olmaması gereken yerde bir katil: “Kopya çektiğimi belgeleyen tutanağı silin..” Sözde üniversite öğrencisi, aslında asla üniversiteye giremeyecek, üniversitenin hayalini bile kuramayacak bir katil ruh, silemeyiz yanıtını alınca hocası Ceren Damar’ı önce bıçaklıyor, yetmiyor tabancayla öldürüyor.
Asla mezun olamayacağını biliyor katil. Asla üniversiteye gidemeyecek bir ruh, üstelik hukuk öğrencisi olabiliyor. Aslında çökmüş bir öğrenim sisteminin, ülkeyi saran kolaycılığın, yüceltilen ahlaksızlığın kurbanı Ceren Damar. Şüphesiz ki bir de iktidarın “vurun birbirinizi, silah satılsın, ticaret olsun” sonucuna çıkan, adeta “silah serbestiyeti”nin bedeli, Ceren’e ve daha binlerce kadına kesiliyor.
Katilin Ceren’i öldürebilmesinin ardında, ülkeyi saran kadın düşmanlığının, erkeklerin kadınları kolayca öldürebildiği toplumsal ve siyasal ortamın da izlerini sürün. Katile baktığınızda “cinai çehre”yi görüyorsunuz. Ama ne yazık ki, cinayeti işledikten sonra bu kanaat kesinleşiyor.

***

Çiğneme ortaklığı: “Binali Bey’in istifa etmemesi anayasaya aykırı ama bunu mesele yapmayacağız” sözünün savunulacak hiçbir yanı yok. Binali Yıldırım’ın geçen ay durup dururken Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinin nedeni de kesinleşmiş oldu. O zaman anayasayı askıya alan uygulamalar ve bu konuda iktidara ve RTE’ye yöneltilen suçlamalar da anlamsızlaştı! Ortada savunulacak bir şey de kalmıyor. Bu kez Binali Bey ile Kemal Bey ortaklaşa anayasayı es geçmiş oluyorlar.
Acaba Kılıçdaroğlu, Binali Bey’e gitse “gel şu anayasa maddesini bir de birlikte çiğneyelim” dese, ne yanıt alırdı?

***

Bakanlık halk sağlığına düşman mı? Akademisyen Bülent Şık, Sağlık Bakanlığı’nın Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Antalya’da tarım ürünlerinde kanserojen araştırmasında yer alıyor. Şık, kanserojen ürünleri açıklayınca, Sağlık Bakanlığı’nca dava ediliyor, istenen hapis cezası 12 yıl.
Bu “bırakın halk zehirlensin” mi demek? Raporu neden Bakanlık açıklamaz. Bu rapor ışığında herhangi bir önlem almış mı? Almamışsa, “ey millet şöyle bir rapor var, herkes önlemini alsın” demesi gerekmez mi?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 436 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 694 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar