Lenin veya Mao dedi ki... (Türkiye batmasın da kim batsın!)

Cumhuriyet gazetesi yazarı bu pazar 'Lenin veya Mao dedi ki... (Türkiye batmasın da kim batsın!)' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ülkede neler oluyor, neyle uğraşıyorsun, demeyin, aklımca çok temel bir mesele ile uğraşıyorum. İmamoğlu dünkü Cumhuriyet’teki yazısında “temel bilim” lafını geçirdi, buradan gidebilir ve yazının tümünü değerlendirebilirdim. Bu arada Ekrem Bey 7 yıldır derin bir bilim kültürünü ülkeye yaymaya çalışan haftalık Herkese Bilim Teknoloji dergisini duydu mu, evine sokuyor mu bilmiyorum. Temel bilim dedi ya, 23 yıl önceki bu yazıyı okur mu?

Bu pazar da sizi boş laf koridorlarında siyaset yapan cahil ve kör siyasetçilere yönelik “Türkiye Kalkınamaz” dizisinin 25 Mayıs 2000 tarihli 6’ncısını biraz özetleyeceğim. (Temel meselemiz!)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sıradan siyasi figürlerin elinde bitap düşmek 01 Ekim 2023 | 21 Okunma 40 yıldır ucuz emek ve üretim: İhracatın şartı! Bıkmadınız mı! 28 Eylül 2023 | 108 Okunma Emekliler: Vur ensesine al ağzındaki lokmayı! 26 Eylül 2023 | 109 Okunma ‘Ana politikalarıma karşı çıkanlar kodese’ 25 Eylül 2023 | 120 Okunma Feedback mi, feedforward mı? 24 Eylül 2023 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar