İsrail ve Filistin: Üç taraflı insanlık vahşeti

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı bu hafta 'İsrail ve Filistin: Üç taraflı insanlık vahşeti' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Hamas’ın saldırısını ve İsrail’in buna neredeyse salt Hamas’ı değil Filistinlileri topyekûn yok etme girişimini herkes konuşuyor. Hamas gibi bir örgütü neler, hani koşullar yarattı sorusu benim için her şeyden önemli ve yaşadığımız karşılıklı vahşetin kilidi de burada yatıyor.

Biz insancıklar ve büyük büyük bilmişler genellikle eyleme ve vahşetine bakarız. Dahası “Hamas bu saldırıyı gerçekleştirmeseydi, İsrail de Hamas’tan belki de 10 kat daha acımasız, büyük savaş makinesini Filistinlilerin üzerine sürmezdi” deriz.

Tıpkı 12 Eylül 1980 askeri darbesini alkışlayan ve “Olmasaydı hepimizin canı tehlikedeydi” diyenler gibi. Buradaki kilit soru da “Peki bizi 12 Eylül’e kim getirdi, nasıl geldik ve askerlerin ve destekçisi Amerikalıların rolü neydi” sorusuydu.

Bu tür olayların öncesini sormadan şu ana bakanın aklı havalardadır her zaman.

FİLİSTİN HAKLARI MI? ÇÖPE!

Tamam gizlisi saklısı yok, pek çok insan da söylüyor: Filistinlilere devlet kurma hakkı neden tanınmıyor? Kudüs neden İsrail’in tacizi ve işgali altında? İsrail neden yerleşimcilerini sürekli olarak işgal edilmiş Filistin topraklarında yayıyor? BM’nin kararlarına rağmen Batı Şeria işgali ve yayılma politikası neden sona erdirilmiyor? Gazze, her zaman İsrail’in saldırısı ve işgaline uğrayıp durdu. İsrail 16 yıldır Gazze’yi abluka altında tutuyor.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Af Örgütü karar ve raporları şu yönde:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 99 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 227 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar