İnsan seçimlere katılmaya utanır...

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı bu hafta 'İnsan seçimlere katılmaya utanır...' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Şüphesiz iktidardan bahsediyorum.

Bütün ağırlıklarıyla ülkenin-milletin üzerine çökmüşler. Öyle ki milleti-seçmeni bu adeta Ağrı Dağı kadar büyük ağırlık ve medyanın bitmez tükenmez yalan propagandası altında, başını kaldırıp “Hey neler oluyor?” diyecek ve belini doğrultacak, olanı biteni, gerçeği görebilecek durumda bırakmadılar.

Bir yanda ENAG’nin gerçeğe yakın pahalılık ve enflasyon hesaplamaları.

Öte yanda TÜİK’in gerçeğe en uzak pahalılık ve enflasyon hesaplamaları...

Yarattıkları ekonomik çöküşten, tüm yükü çalışanların emekçilerin alın terinin daha büyük gaspı ve daha derin yoksullaşması ile kurtulma politikaları...

BİLEREK KASTEN ÇÖKERTME

Geçen yıl ekonomide dünya çapında bir “NAS” uygulaması başlattılar. Faiz sebep enflasyon sonuç palavrasıyla... Neredeyse Saray’a ekonomi Nobel’i istekleri patlayacaktı! Saray, “Kimse bana faizleri artırtamaz” diyordu.

Bu politikaya övgüler düzen iktidarın medya ve trolleri ve tabii ki politikacıları dahil, Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilmesi ve faizlerin yüzde 40’ı aşması karşısında, utanılacak yüz demiyorum, burunsuz, kaşsız, gözsüz, ağızsız, çenesiz, alınsız, şekilsiz yuvarlak kafalar halinde oldukları için sessiz sedasız kaldılar.

Bu faizsizlik politikasını ve üstüne üstlük milyarderlere sunulan kur korumalı mevduat uygulamasını, Hazine boşalınca bu kez milleti soyup soğana çevirmek ve tam çökertmek için kasten yürürlüğe koyduklarını düşünüyorum. İktidarda, “NAS” palavrasının bugünkü sonuçları üreteceğini görecek bir tek adamın bile olmadığını mı düşüneceğiz.

Bilerek, kasten, planlı programlı çökertme politikası...

HESAP VEREN YOK

Kredi derecelendirme kurullarının son artırımına alkış tutuyorlar ama ülke yatırım yapılabilecek ülke konumundan beş basamak daha geride çırpınıyor.

Bu arada Kuzey Irak’ta peş peşe çok sayıda şehit haberleri geliyor.

Uzmanlar eleştiriyor, geçici üs bölgelerinin yanlış olduğunu, PKK’lilerin saldırılarına açık halde olduklarını yazıyor söylüyorlar.

Pençe-Kilit operasyon stratejisinin mucidi olduğu söylenen Hulusi Akar’dan hiçbir açıklama görmüyorum.

CHP’nin konu ile ilgili Meclis’in toplanması önerisini öncelikle kendisinin talep etmesi ve Meclis’i bilgilendirmesi gerekirken normal bir demokrasi ve ülkede...

Ama bu ülkede iktidarda oturanların hiçbiri asla yanlış yapmaz, asla hesap vermez... Her şeyleri doğrudur... Çaycısının bile...

Milletin karşısında böylesine müthiş bir bütünleşik (yalandan örülmüş) duvar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 99 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 227 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar