Hey politikacı! Bir yılda nüfusun altı katı insan hastaneye koştu

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı'nın bugünkü (14.03.2022)''Hey politikacı! Bir yılda nüfusun altı katı insan hastaneye koştu'' başlıklı yazısı.

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı..  Bugünün anlamı çok daha önemli çünkü birileri doktorlarımıza rest çekti: “Giderseniz gidin!”

Artık orta sınıfı asla geçindiremeyecek, asgari ücretin iki katı kadarcık para bile yüzlerine vuruluyor ama arkalarından söyleniyorlar, “Sizleri devlet okuttu” diye! 

Devlet kimi okutmadı ki? 

Ayrıca onları, yönettiğiniz devlet değil millet okuttu. Alın teriyle ödediği vergilerle kurulan okullar millete, ülkeye ait. Devlet, milletin bu ve benzer hizmetleri yapması için oluşturduğu örgütün adı! 

Doktorluk zor meslek. Uzmanlık vb. katarsanız 30 yaşı buluyor ve aşıyor insanın yetişmesi. Devlet hastanelerinde üstelik insan kılıklı paçavraların saldırılarına da uğruyorlar.

“Giderlerse gitsinler”...  Kimseye söylenecek laf değil bu. Hangi hakla, hukukla, adaletle?! 

DEVLET SAĞLIK ÜZERİNE KURULU
Bugün Tıp Bayramı olduğu için yazayım, devlet sağlık üzerine kuruludur. 

Halkın sağlıklı yaşaması için gerekli en iyi hizmetleri örgütlemek ve bu hizmeti verecek en iyi kadroları yetiştirmek, devletin, bu devleti yönetmek için seçilen politikacının başlıca görevidir. 

Sağlıklı yaşamak çok kapsamlı, toplumu-insanı hasta eden o kadar çok şey var ki: Sağlıklı beslenmek, manevi sağlık, adalet, barınma, çalışma ortamı... Kötü ve yetersiz beslenmeden tutun, sağlıksız çevreye, suya havaya, eşitsizliğe, işsizliğe, özgürsüzlüğe, adaletsizliğe, haksızlığa varıncaya kadar uzanan bir toplumsal yaşam.

Ve ayrıca politikacının, iktidarı-menfaatı için ülkede yarattığı büyük huzursuzluğun ve parçalanmanın sonuçlarını da bu millet yaşıyor.

Neredeyse hemen her şeyin sağlıkla ilişkisi var, ülkemiz insanı da tüm bu sorunların ortak bileşeni veya sorunu olarak ortaya çıkan hastalıklı durumuna çare bulmak için soluğu doktorun yanında alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar