‘Ey Meksika Başkanı Obrador, yahu senin ülkenin itibarı yok mu?’

Meksika’nın yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, emrindeki devlet uçağını satma kararı aldı, bindiği tarifeli sefer 4 saat rötor yapınca gazetecilerle sohbet etti ve bu rötar benim başkanlık...

Meksika’nın yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, emrindeki devlet uçağını satma kararı aldı, bindiği tarifeli sefer 4 saat rötor yapınca gazetecilerle sohbet etti ve bu rötar benim başkanlık uçağını satma kararımı değiştirmeyecek dedi. Bakın neler söylüyor:
“Başkanlık uçağına binmeyeceğim. Bu kadar fakirliğin olduğu bir ülkede o lüks uçağa binersem utancımdan kimsenin yüzüne bakamam. Güç alçakgönüllülüktür. Güç başkalarına hizmet için kullanıldığında bir erdeme dönüşür ve bir anlam ifade eder. Küstahça ve kibirli davranan hiçbir politikacı uzun süre koltuğunda kalmayacaktır. Artık bitti, bu saçmalık artık bitti.”
Alkışlar, gülmeler arasında elini şöyle havaya sallayarak kalkar ve gider. Obrador üçüncü kez katıldığı başkanlık seçimlerinde seçildi, yüzde 53 oyla. Sol - sosyal demokrat ittifakıyla. Aralıkta resmen işbaşı yapacak!
O da başkan, RTE de başkan! Üstelik RTE oraya bizzat gidip danışmanlarıyla Meksika’nın başkanlık sistemini de inceledi! RTE Meksika’yı inceledi
Cumhurbaşkanı Güney Amerika gezisinde Küba’dan sonra son olarak Meksika’yı da ziyaret etmişti. O zamanki Başkan Enrique Pena Nieto idi. Meksika bu gezi sırasında Türkiye’de yoğun tartışılan başkanlık rejimi ile gündeme geldi. Türkiye’de başkanlık rejimi elbisesi biçilmesi arayışlarında Meksika’dan “yerli ve milli sistem” için yararlandılar!
Türkiye ile Meksika birbirine epey benzeyen iki ülke. OECD’nin çeşitli konu sıralamalarında Türkiye ile Meksika pek çok konuda birlikte son sıradalar! Eğitim dahil! Nüfusu bizden çok: 123 milyon! Adam başı milli geliri 10 bin dolar. Eşitsizlik bizden çok yüksek.
Yeni seçilen başkan, emrindeki devlet uçağını sataca...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kavala’ya özgürlük mü ve veya yeni bir sürek avı mı 14 Mayıs 2024 | 170 Okunma Bir bilek güreşi mi, RTE ve Özgür Özel 13 Mayıs 2024 | 400 Okunma Boşuna kürek çekiyorsun milli eğitim bakanı 12 Mayıs 2024 | 477 Okunma 1.5 milyarlık İslam dünyası ve minicik Filistin 09 Mayıs 2024 | 322 Okunma Cumhuriyet gazetesinde bilim 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar