Ergenekon resmen çökerken geriye bakış...

Bu köşenin kalemi yıllarca Ergenekon ve Balyoz davalarının içyüzünü deşifre etmek için yüzlerce yazı yazdı. 18 Ocak 2009 tarihli “Pentagon Demokratları!” başlıklı yazıyı...

Bu köşenin kalemi yıllarca Ergenekon ve Balyoz davalarının içyüzünü deşifre etmek için yüzlerce yazı yazdı. 18 Ocak 2009 tarihli “Pentagon Demokratları!” başlıklı yazıyı torbadan çekip aldım... Bakın alınacak ne çok ders var herkes için.. Şüphesiz ki anlayana:

***

Turnusol kâğıdı gibiydi, Cumhuriyete cephe almış bir “aydın”ın Ergenekon’a ilişkin hukuk yorumu: Kanadoğlu değil mi ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 yorumunu yaptı; evine gelinmesini, hukuka saldırı diye nitelendiremem... Kanadoğlu bu ülkede “hukuk” nosyonunu ağır bir şekilde yaralamış biridir.
Bu “aydın”, “temel hak ve özgürlükler, barış, demokrasi, çoğulculuk alanlarında çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu” Helsinki Yurtaşlar Derneği’nin fiili liderliğini yaptı! Taaa oralardan bugün geldiği nokta, anayasa maddesi konusunda, kendisiyle derin bir “yorum farklılığı” gösteren bir hukukçuya yapılanları layık görmektir. Yani: “Demokrasilerde tek bir görüş ve yorum olabilir: O da benimkidir!”
Ergenekon, ABD’de 1950’lerin ünlü McCarthy cadı kazanıdır. Bu kazanı kaynatanlar AKP, Fethullah Hoca ve onlardan beslenen yazar ve aydın eskimişleri!
Artık kendi yandaşı hukukçuların bile, “böylesini görmedim” diye isyan ettiği ve pek çok kişinin sıfır delil ama bol fikirden suçlandığı bir iddianame; insanların 7-8 aydır iddianamesiz gözaltında tutulduğu, gözaltının bir tutukluluğa mahkûmiyete dönüştüğü bir dava... Sanki dava, başından, hukuken çökmek üzerine kuruldu!
Bir soytarının, ajan provokatörün, satın alındığı ve korunduğu belli bir rezilin, televizyonlarda saatlerce herkese çamur attırılarak konuşturulduğu bir şov!

***

Bu kepazeliğe yol açanların “bulduuuk” diye ortalığı velveleye verdikleri “gömülü” silahlar da, acaba ortaoyununun hangi parçası diye şüphe etmeye başlıyor insan! Öyle ya, yanılsama nedir, gerçek nedir, oyun nedir, tezgâh hangisidir.. bunları birbirinden ayıracak uluslararası savcı ve hâkimler heyetine ihtiyaç var! İtalyan savcı ve hâkimler, benim favorim!
Hukuksuzluğa, insan haklarını çiğnemeye, gizlilik gibi yasa hükümlerinin yok sayılmasına, siyasi şova, yandaş yazarlardan tık yok. Bazılarında “dikkatli olunmalı” gibi utangaç laflar! Ama polisin ne kadar teknik dürüst işkencesiz çalıştığına ilişkin de insanı utandıran (F-Tipi örgütlenmeye) övgüler!
Şimdi soralım:

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 179 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 156 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 2 - Zafer konuşmasının şifrelerinde yeni politikanın izleri 15 Nisan 2024 | 174 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Bayram bayram yine mi siyaset 11 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar