Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı

Büyük kentler bir daha yağmacılara teslim edilemeyecek şekilde millet kazanılmalı.

Gündemi meşgul eden en önemli siyasi konular arasında Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı. Tartıştıran, ilk sırada anket şirketleri... ve ikinci sırada iktidar silahşorları. Ekrem Bey’in çevresinde de adaylığa olumlu bakılmanın ötesinde bir davranış var.. Ekrem Bey’in gönlünde de böyle bir adaylık yatmadığını doğrusu söyleyemem. Güzel bir mevki!.. Hele bugünkü Cumhurbaşkanlığı yetkileriyle olursa, müthiş bir güç..


Ekrem Bey, güçlendirilmiş parlamenter sistemi ister mi, hiç haberim yok, belki açıklama yapmıştır, görememiş olabilirim. Ama bugün Millet İttifakı’nın öngördüğü ve hemen hemen üzerinde anlaştıkları sistemde güçlü başbakan olmak ister..

Ekrem Bey konusu sadece anket şirketlerinin ve iktidar silahşorlarının odağında olsa, neyse. CHP içinde de parti meclisinde de biraz yankı bulduğunu duyuyorum. Ayrıca Meral Akşener biliyorsunuz, “CHP eğer aday gösterirse destekleriz” anlamında açıklama da yaptı. Ama parti içinden duyumların farklı olduğunu belirteyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 179 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 156 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 2 - Zafer konuşmasının şifrelerinde yeni politikanın izleri 15 Nisan 2024 | 174 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Bayram bayram yine mi siyaset 11 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar