Çorlu tren kazası: Halkın protestosuna destek

Türkiye’de özellikle devletin, kendisinin dolaylı veya dolaysız sorumlu olduğu önemli olaylar, kazalar, kitlesel katliamlar konusunda tarihsel olarak vurdumduymaz olduğunu – davrandığını biliyoruz.

Sivas, Madımak Katliamı mesela bunlardan biridir. Baştan sona devlet / hükümet ve yetkililerin önleyebileceği bir katliam, tüm ülkenin gözleri önünde gerçekleşmiş, hükümet / devlet adeta göz yummuştur.
Bu iktidar döneminde yaşadığımız büyük tren kazaları da benzer niteliktedir.
En önemli varlık nedenlerinden biri yurttaşının sağlıklı yaşamasını, hayatını korumak olan devlet ve yöneticisi hükümet, bizzat kendi kusurlarından, vurdumduymazlıklarından dolayı yüzlerce insanımızın ölümüne neden oluyor.
En son Çorlu’da, büyük büyük devlet adamlarının ihmalkârlığı ile olan kazada 7’si çocuk 24 yurttaşımız öldü, 318 kişi de yaralandı.
Devletin yaptığı üstünü örtmeye çalışmak oldu. Yok öyleydi, yok böyleydi, yok bilemezdik, yok iki makinistin suçu... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 96 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar